חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מרק הברוקלי המוקרם שלי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מרק חורפי טעים ויצוגי. אפשר להגישו לארוח. br
מרק הברוקלי המוקרם שלי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מרק חורפי טעים ויצוגי. אפשר להגישו לארוח. br
הוראות הכנה
מרכיבים
4 ראשי ברוקלי טרי
1 בצל קטן
8-10 עלי ריחן (בזיליקום) טריים
2 כפות אבקת מרק עוף
1/2 מיכל שמנת לבשול(15%) או 1/2 כוס חלב 3%
או חצי כוס חלב סויה - למאכלי בשר - במקרה זה המרק הוא פרווה.
50 גרם מרגרינה בטעם חמאה- או 2 כפות שמן זית
6-7 כוסות מים
קורט מלח
קורט פלפל שחור טחון טרי
מעט עירית קצוצה לקישוט המרק המוכן
אופן ההכנה
לבשל את ראשי הברוקולי + עלי הריחן +אבקת מרק העוף בסיר עם 2 כוסות מים (לא חיבים לכסות את הברוקולי- הבשול באדים). להרתיח ולכסות. לבדוק כעבור 10 דקות אם ראשי הברוקולי התרככו.
להוציא את הברוקולי ולהשלים את כמות המים -כ 5 כוסות.
לקצץ את החלק הירוק של הברוקולי (הראש בלבד) לחתיכות קטנטנות - אם אפשר לשמור על הצורה של פרחים קטנים (½ ס"מ בערך) זה יצוף במרק ויקשט אותו- להוסיף חזרה לסיר עם מי הבישול.
לקלף ולקצוץ את הבצל לחתיכות קטנות. להשחים את הבצל במרגרינה או שמן זית במחבת ולהוסיפו למרק המתבשל עם השומן של הטיגון.
להוסיף את השמנת (או החלב או חלב הסויה) - לחמם עד תחילת הרתיחה , לכבות את האש , לערבב ,לבדוק טיבול ולתקן, ולהגיש חם.
בכלי ההגשה - לפזר עירית קצוצה לקישוט.
בתיאבון.
מגיש: amitsur
מקור: עצמי
שתף את המתכון