הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג קישואים
למילוי:
¾ כוס אורז חצי עגול
1 בצל, מגורר
חופן שמיר קצוץ
חופן פטרוזיליה קצוצה
מלח
1 כף שמן זית
לבישול:
1 כף שמן זית
מלח
לרוטב
2 ביצים
מיץ מ- ½ 1 לימונים
אופן ההכנה
מסירים את הקצה הצר של הקישואים ומרוקנים אותם (או משתמשים בקישואים עגולים שאפשר למצוא עכשיו בשווקים: מסירים את הראש שלהם ומרוקנים). מערבבים את מרכיבי
המלית וממלאים את הקישואים. מניחים בסיר רחב בשכבה אחת. יוצקים לסיר מים רותחים כך שיגיעו עד למחצית גובה הקישואים ומוסיפים את כף השמן ומלח. מכסים ומבשלים כ-35 דקות, עד שהקישואים רכים. מוציאים את הקישואים ומניחים בצד.
הרוטב: טורפים את הביצים בקערה ומוסיפים את מיץ הלימון. יוצקים לקערה את כל נוזל הבישול של הקישואים בהדרגה ותוך טריפה, וטורפים עד שהרוטב מסמיך קצת. מחזירים את הרוטב ואת הקישואים לסיר ומבשלים כ-5 דקות על להבה נמוכה מאוד. אפשר לחמם את התבשיל על להבה נמוכה מאוד (כדי שהרוטב לא יתפרק) לפני ההגשה.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
