הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
1 שמנת חמוצה (או אשל)
400 גרם קמח תופח (אוסם)
1 חבילה מרגרינה
1 חלמון (את החלבון לשמור למריחה לפני האפיה)
למלוי:
2 ק"ג תפוחי עץ חמוצים (גרני סמיט)
2 כוסות סוכר לבן
1 שקית סוכר וניל (או כפית תמצית וניל)
2 כפיות אבקת קינמון טחון:
כ-100 גרם צימוקים בהירים
כ-100 גרם אגוזי המלך שבורים גס (או כ-50 גרם שבבי שקדים מולבנים)
מעט אבקת סוכר לפזור על העוגה האפויה (לא חובה-רק ללקקנים)
אופן ההכנה
בצק:
להכין במעבד מזון עד קבלת גוש אחיד.לקמח משטח וללוש לכדור ולאכסן בשקית פוליאטילן במקרר למשך 2 -4 שעות.
הכנת המלוי:
לקלוף את תפוחי העץ לחתוך לרבעים ולסלק את הגרעינים. לחתוך לקוביות. לשים בסיר סוכר
+ וניל+קינמון וקוביות תפוחי העץ. לבשל ולערבב עד יבוש הנוזלים. בשלב זה ניתן לקרר את
התבשיל ולהכניס למקרר עד שהבצק מוכן.
אפיה:
לחמם את התנור ל-180 מעלות צלסיוס ובינתיים להוציא את הבצק והמלוי מהמקרר. את הבצק לרדד לעלה בעובי כ-5 מ"מ
לשמן ולקמח תבנית קפיצית (26 ס"מ) להניח עליה את הבצק המרודד ולחתוך את השוליים בסכין חדה לפי התבנית ולהדק את הבצק לתחתית. לרדד מחדש את השארית של הבצק וליצור פסים ברוחב כ-1 ס"מ.
לצקת את המלוי האפוי של התפוחים לתבנית על הבצק, לישר ולקשט בצימוקים, שקדים או שברי אגוזים בשכבה אחידה ולסיים ע"י הנחת פסי הבצק באלכסון ברווחים שווים בשני הכוונים (נוצרת רשת מעויינים).למרוח ,בעזרת מברשת לעוגות, את החלבון שהשארנו לעיל.
לאפות 40 דקות ב180 מעלות צלסיוס.
לסיום: כאשר העוגה חמה - לפזר מעט אבקת סוכר,בעזרת נפה, מלמעלה (לא חובה).
מגיש:
מקור: מרים
שתף את המתכון
