הוראות הכנה
מרכיבים
1.5 ק"ג בשר קפוא מס' 6
1/2 כוס שמן זית כתית
1+1/2 בצל גדול
5-7 שני שום
2 ענפי רוזמרין (עלים בלבד- קצוצים דק)
1 קוביה "ניחוח צלי" -"קנור" (מגורדת דק)
1 כפית תבלין למעורב ירושלמי
1/2 כוס חומץ בן יין אדום
2 כפות רוטב ווסטרשייר
3+1/2 כוסות מים
1 כפית שטוחה מלח דק
אופן ההכנה
להפשיר את הבשר (רצוי יום קודם במקרר) לנקות עור ושומנים מיותרים ולחתוך לפרוסות עבות (כ-1.5 ס"מ) לחתוך את הבצל לקוביות ולהשחים בשמן זית במחבת גדולה ,להוסיף את הבשר ולטגן משני הצדדים (וגם להעמיד על הצד ולטגן ) עד קבלת סימני חריכה קלים. (המטרה לאטום את הבשר מכל צדדיו לפני הבישול).
להעביר את הבשר והבצל עם השמן לסיר לחץ ולהוסיך את השום (פרוס לפרוסות) ואת שאר החומרים כולל המים. לערבב ע"י תנועות סבוביות של הסיר .לכסות ולחמם על אש גדולה עד הרתיחה. להקטין את האש למצב של יציאת אדים קלה ולהמשיך לבשל 1 שעה.
בגמר הבישול לכבות את האש, לשחרר לחץ (ע"י פתיחת השסתום) ולהעביר לכלי מתאים. להגיש חם (עם אורז לבן או פירה תפו"א ולהשתמש ברוטב מן הבישול)
מגיש:
מקור: עצמי
שתף את המתכון
