חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מרק עוף אגדה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מרק עוף אגדה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
עוף (עוף שלם, או עצמות, אפשר גם של הודו).
בצל
כחצי ראש שום
2-3 גזרים
1-2 קישואים
חצי דלורית
בטטה (אם בא לכם מרק מתקתק - אני בד"כ מוותרת)
3-4 גבעולי סלרי
צרור פטרוזיליה טריה
קצת ג´ינג´ר (אני משתמשת בקוביה אחת של ג´ינג´ר קפוא)
פלפל טחון טרי
מלח
אופן ההכנה
מכניסים את העוף לסיר (אין צורך להפשיר אם קפוא, אבל לא להתחיל לחמם את הסיר עד שכל המרכיבים כולל המים נכנסים לסיר).
מקלפים את הירקות (אופציונלי) ופורסים לטבעות/קוביות מכניסים לסיר. קוצצים חצי משיני השום ומוסיפים לסיר ואת השאר מוסיפים שלמים אך מקולפים.
מתבלים ומוסיפים מים לפי קיבולת הסיר.
מרתיחים על אש די גבוהה, כשהמרק מגיע לרתיחה מורידים את האש ומחממים על אש נמוכה, כשנוצר קרום מכוער למעלה מסירים אותו באמצעות כף. צריך להמשיך לבשל לפות 45 דקות שעה, אבל אפשר הרבה יותר - אז המרק נהיה יותר מצומצם.
תוספות אפשריות - אטריות דקות למרק או שקדי מרק.
מגיש: ימית שרון
מקור:
שתף את המתכון