חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


פשטידת פטריות - דליקטס
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

פשטידה מאוד מאוד קלה להכנה והטעם פשוט חבל על הזמן, נטרפת במהירות
פשטידת פטריות - דליקטס
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

פשטידה מאוד מאוד קלה להכנה והטעם פשוט חבל על הזמן, נטרפת במהירות
הוראות הכנה
מרכיבים
בצק עלים
3 ביצים טרופות
1 שמנת מתוקה לבישול
1 בצל גדול חתוך לקוביות
1 קופסת פטריות משומרות ומסוננות (ניתן להשתמש גם בסלסלת פטריות טריות ופשוט לפרוס אותן דק)
כ- 100 גרם גבינה צהובה מגוררת גס
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
אופן ההכנה
מרפדים תבנית פאי בבצק עלים עם שוליים בולטים החוצה (מכיוון שהבצק מתכווץ באפייה) ודוקרים את הבצק בעזרת מזלג (למניעת תפיחה של הבצק בזמן האפייה) ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות לחצי אפייה, כלומר עד שהבצק מתייצב ונאפה אך נשאר עדיין לבן ולא זהוב.
בנתיים מכינים את המלית.
מטגנים את הבצל עד להזהבה ומניחים להצתנן.
בקערה טורפים היטב את הביצים, השמנת מתוקה והתבלינים. מוסיפים את הבצל המטוגן ואת הפטריות ומערבבים היטב.
מוציאים את הבצק האפוי למחצה מהתנור ומפזרים על תחתיתו את הגבינה הצהובה בצורה אחידה (לא לדאוג שהיא מתחילה להינמס בגלל הבצק הרותח - זה בסדר) מעל שופכים את תערובת השמנת והפטריות וממשיכים לאפות כ- 30-40 דקות עד שהפשטידה מתייצבת וזהובה. (אפילו אם נראה לאחר זמן האפייה קצת דלילה באמצע זה בסדר מאחר שיש להניח לפשטידה כ- 10 דקות בחוץ לפני האכילה).
מגיש: m73
מקור: אישי מאולתר
שתף את המתכון