הוראות הכנה
מרכיבים
בצק עלים
3 ביצים טרופות
1 שמנת מתוקה לבישול
1 בצל גדול חתוך לקוביות
1 קופסת פטריות משומרות ומסוננות (ניתן להשתמש גם בסלסלת פטריות טריות ופשוט לפרוס אותן דק)
כ- 100 גרם גבינה צהובה מגוררת גס
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
אופן ההכנה
מרפדים תבנית פאי בבצק עלים עם שוליים בולטים החוצה (מכיוון שהבצק מתכווץ באפייה) ודוקרים את הבצק בעזרת מזלג (למניעת תפיחה של הבצק בזמן האפייה) ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות לחצי אפייה, כלומר עד שהבצק מתייצב ונאפה אך נשאר עדיין לבן ולא זהוב.
בנתיים מכינים את המלית.
מטגנים את הבצל עד להזהבה ומניחים להצתנן.
בקערה טורפים היטב את הביצים, השמנת מתוקה והתבלינים. מוסיפים את הבצל המטוגן ואת הפטריות ומערבבים היטב.
מוציאים את הבצק האפוי למחצה מהתנור ומפזרים על תחתיתו את הגבינה הצהובה בצורה אחידה (לא לדאוג שהיא מתחילה להינמס בגלל הבצק הרותח - זה בסדר) מעל שופכים את תערובת השמנת והפטריות וממשיכים לאפות כ- 30-40 דקות עד שהפשטידה מתייצבת וזהובה. (אפילו אם נראה לאחר זמן האפייה קצת דלילה באמצע זה בסדר מאחר שיש להניח לפשטידה כ- 10 דקות בחוץ לפני האכילה).
מגיש:
מקור: אישי מאולתר
שתף את המתכון
