הוראות הכנה
מרכיבים
1 כוס קמח תופח
1/3 חבילה מרגרינה
1/3 כוס גבית עמק מגורדת
1 חלמון
1 כף מים קרים
1/4 כפית מלח
מעט פלפל שחור
חומרים למלית:
1 ק"ג עגבניות, בשלות, חלוטות וחתוכות גס
2 בצלים בינוניים קצוצים גס
2 כפות שמן טיגון+50 גרם מרגרינה
1 כף פיטרוזיליה קצוצה
2 ביצים
150 גרם גבינת עמק מגורדת
1/4 כפית צלח
מעט פפריקה חריפה
כ-2 כפות פירורי לחם
אופן ההכנה
אופן הכנת הבצק:
מכל חומרי הבצק לשים בצק נוח לעבודה עוטפים אותו בנייר פרגמנט ושמים במקרר לחצי שעה.
אופן הכנת המלית:
מחממים בסיר שמן ומרגרינה.
מטגנים את הבצל הקצוץ עד להזהבה קלה ומוסיפים את העגבניות החלוטות (שמים את העגבניות במים רותחים מקלפים את הקליפה וחותכים גס) וממשיכים לבשל, תוך כדי בחישה, עד שהן מתרככות והופכות למחית.
מסירים מהאש, מוסיפים פטרוזיליה קצוצה ומתבלים.
טורפים לתוך המחית את הביצים ומוסיפים את הגבינה המגורדת.
עיצוב הפשטידה והכנתה:
משמנים את תבנית הפאי, או תבנית עגולה, ומרפדים אותה בבצק, מגביהים שוליים.
מחוררים מעט בעזרת מזלג במספר מקומות.
יוצקים את מחית העגבניות ומיישרים בעזרת מרית.
אופים בתנור בחום בינוני- גבוה כ-25-30 דקות ומגישים חם.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
