הוראות הכנה
מרכיבים
לבסיס: 1 כוס קמח
2 ביצים
50 גרם חמאה חתוכה לקוביות
2 כפות מיץ תפוזים
1 כף ליקר תפוזים
רבע כוס סוכר
קליפה מגוררת מלימון אחד
לתערובת הגבינה: 6 ביצים מופרדות
500 גרם גבינה 5%
500 גרם גבינה 9%
חצי כוס דבש
4 כפות קורנפלור
1 גביע שמנת חמוצה
1 כוס סוכר
לציפוי: 1 מיכל שמנת מתוקה
1 כף גדושה אבקת סוכר
דובדבנים מסוכרים
אופן ההכנה
מערבבים היטב את חומרי הבסיס למעין בצק דביק. מניחים את הבצק על תחתיתה של תבנית קפיצית גבוהה בקוטר 28 ס"מ ומשטחים. מכניסים לתנור שחומם מראש למאתיים מעלות למשך 10 דקות (חצי אפייה).
להכנת תערובת הגבינה מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב. מוסיפים את החלמונים ומקציפים עד להטמעה מלאה. מערבבים בנפרד את הגבינות עם השמנת, הדבש והקורנפלור לתערובת חלקה. יוצקים את התערובת החלקה אל הביצים ומקפלים לקבלת תערובת אחידה. יוצקים את התערובת לתבנית על בסיס הבצק החצי אפוי. מחזירים לתנור בחום של 200 מעלות למשך חצי שעה ולאחר מכן מנמיכים את החום ל-150 מעלות לעוד חצי שעה.
לציפוי מקציפים את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר. מורחים את הקצפת על העוגה לאחר שהצטננה ומסדרים מעל את הדובדבנים המסוכרים. מגישים קר.
מגיש:
מקור: מבוסס באופן חופשי על מתכון של פסקל פרץ רובין
שתף את המתכון
