חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


שטרודל תפוחים מודרני
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

שטרודל תפוחים מודרני
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
גליל בצק עלים ( בכל סופר ניתן להשיג )
10 תפוחי עץ ירוקים – גרנד סמית
¼ כוס קמח לרידוד ולקימוח המגש
2 שקיות של אבקת סוכר
100 גרם חמאה ללא מלח
150 גרם סוכר לבן
150 גרם סוכר חום
2 כפות אבקת קינמון
4 ביצים להדבקה ולמריחה על הבצק.....בשביל ברק
1 כוס מיץ תפוחים צלול
פרות או פרי אחד טרי עונתי ועסיסי ( בננות , תותים תאנים וכו... )
אופן ההכנה
מקלפים את התפוחים וחותכים אותם לפרוסות דקות , מחממים סיר גבוה עם חמאה ומוסיפים את הסוכרים.
מערבבים היטב ומוסיפים כף אחת של אבקת קינמון.
ממשיכים לערבב היטב ומוסיפים את התפוחים , מערבבים עד שכל התפוחים נוגעים בקרמל – בצורה שווה.
מוסיפים את המיץ תפוחים ומבשלים על אש בינונית במשך 15 דקות , מסננים ומקררים הכי מהר שאפשר ( ניתן להכניס לפריזר על מגש פתוח בשביל לקצר תהליכים).
את הנוזל המסונן ממשיכים לבשל על האש עד למרקם של רוטב קרמל – שימו לב שהרוטב מתנהג שונה בגלל היותו חם , יש לקחת בחשבון שהוא יתקרר הוא יסמיך את עצמו לבד.
לאחר שהתפוחים קרים עוברים להכנת הבצק:
מחממים תנור לחום של 210 מעלות.
מרדדים מעט את הבצק עלים לאורכו ומניחים במרכז את התפוחים מפזרים מעל את הכף קינמון ששמרנו ומורחים חלבון של ביצה על דפנות בבצק בעזרת מברשת.
מכסים את הבצק מצד אל צד כך שלבסוף נקבל צורת נחש ארוכה ושמנה.
בזהירות מעבירים את העוגה ( לאחר שוידאנו שהכל דבוק היטב ) למגש מקומח קלות ומורחים מעל הכל ביצה – בעזרת מברשת ובעדינות.
מכניסים לתנור עד לגוון שזוף – בסביבות 25 דקות , בהגשה חותכים למנות ומפזרים המון אבקת סוכר מעל העוגה , את העוגה מניחים על הרוטב שבישלנו לאחר הסינון של התפוחים.
מעולה לפזר תותים בעונה או כל פרי עסיסי ומתקתק.
ניתן להכין את העוגה ולאפות אותה יום למחרת במידה ורוצים לאפות בבית של החגיגה – בשביל שתצא חמה מהתנור
מגיש: ימית שרון
מקור:
שתף את המתכון