הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג שריר בקר חתוך לקוביות
2 גזרים חתוכים לגפרורים
2 בצלים חצויים ופרוסים
חצי כוס שמן
חצי קופסת שימורי אפונה
חצי קופסת שימורי תירס
5 תמרים יבשים מגולענים וקצוצים
3 שיני שום קצוצות
3 כוסות מים
1.75 כוסות אורז
2 כפיות מלח
חצי כפית פלפל שחור
אופן ההכנה
בסיר ברזל יצוק מחממים את השמן. כאשר השמן חם מוסיפים לו כפית מלח. מוסיפים את הבקר ומטגנים, תוך ערבוב, כחמש דקות. מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים, תוך ערבוב כרבע שעה, עד שהבצל משחים היטב. מוסיפים את הגזר והתמרים ומערבבים היטב. מוסיפים את המים, האפונה, התירס, המלח הנותר והפלפל השחור ומביאים יחד לרתיחה. מוסיפים את האורז, מערבבים , מרתיחים שוב, מנמיכים את האש ומכסים לבישול של כעשרים דקות.
מגישים חם.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
