הוראות הכנה
מרכיבים
חומרים לבצק:
3 כוסות קמח
1 אבקת אפייה
3/4 כוס סוכר
1 ביצה
200 גרם מרגרינה
חומרים לקרם:
150 גרם מרגרינה
3/4 כוס סוכר
2 ביצים
1 כף תמצית וניל
3 גביעי שמנת חמוצה
250 גרם גבינה 9% (1 קופסא)
אופן ההכנה
לחמם תנור אפייה ל- 180 מעלות.
אופן הכנת הבצק:
מכניסים את כל החומרים של הבצק לקערת המערבל ומערבלים כ- 3-4 דקות במהירות איטית עד שיתקבל בצק אחיד קצת דביק.
משטחים 2/3 מהבצק ביד מקומחת על תבנית אפייה משומנת גדולה (אני משתמשת בעגולה מס' 28) ואת ה- 1/3 הנותרים לשטח בתבנית משומנת קטנה.
לאפות את שתי התבניות בזו אחר זו כ- 10 דקות עד שהבצק יזהיב מעט ולצנן היטב. את הבצק האפוי בתבנית הקטנה יש לפורר בעזרת מזלג למין אבקה.
אופן הכנת הקרם:
לקערת המערבל מכניסים: סוכר, מרגרינה, ביצים ווניל ומקציפים כ- 5-10 דקות עד שהמתקבל קרם אחיד ואוורירי. מוסיפים את השמנת והגבינה הלבנה וממשיכים לבחוש כ- 2 דקות. את התערובת שופכים על התחתית האפויה הגדולה ומעל מפזרים את האבקה שיצרנו. לכסות את העוגה ולהשהותה 2 שעות בתא ההקפאה ולאחר מכן עוד מס' שעות במקרר להתיצבות.
מגיש:
מקור: אסתר השכנה
שתף את המתכון
