הוראות הכנה
מרכיבים
100 גר' חמאה רכה
11/2 כוסות סוכר
3 ביצים
כ- 10 אפרסמונים רכים
21/2 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפייה
1 כפית מחוקה קינמון
1/4 כפית תבלין allspice (לא הכרחי)
אבקת סוכר לקישוט
אופן ההכנה
לחצות את האפרסמונים ובעזרת כפית להוציא את תוכנם למעבד מזון ולטחון למחית. להכנת העוגה נצטרך 2 כוסות מהמחית ולהעביר לקערה. (אם רוצים ניתן להוסיף בננה מעוכה)
להכניס למעבד המזון את החמאה והסוכר (אין צורך לשטוף את המיכל) ולעבד לתערובת קרמית, להוסיף בהדרגה הביצים והמחית.
לערבב החומרים היבשים (קמח, אבקת אפייה ותבלינים ולערבב. לאחד שתי התערובות לתערובת אחידה ולצקת לתבנית לחם גדולה.
לאפות ב - 180 מעלות כשעה עד שקיסם המוחדר לעוגה יוצא יבש.
לצנן ולפני ההגשה לפזר מעל אבקת סוכר.
מומלץ לחמם מעט לפני ההגשה במיקרו.
ניתן לגוון ע"י הוספת אגוזים והמרת 1/2 כוס מהקמח בקמח מלא.
מגיש:
מקור: אילתור על מתכון מהעיתון
שתף את המתכון
