חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


"לחם" אפרסמונים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

פתרון נפלא למצב שבו כשמצטברים בבית אפרסמונים רכרוכיים שאף אחד לא רוצה לאכול.
"לחם" אפרסמונים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

פתרון נפלא למצב שבו כשמצטברים בבית אפרסמונים רכרוכיים שאף אחד לא רוצה לאכול.
הוראות הכנה
מרכיבים
100 גר' חמאה רכה
11/2 כוסות סוכר
3 ביצים
כ- 10 אפרסמונים רכים
21/2 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפייה
1 כפית מחוקה קינמון
1/4 כפית תבלין allspice (לא הכרחי)
אבקת סוכר לקישוט
אופן ההכנה
לחצות את האפרסמונים ובעזרת כפית להוציא את תוכנם למעבד מזון ולטחון למחית. להכנת העוגה נצטרך 2 כוסות מהמחית ולהעביר לקערה. (אם רוצים ניתן להוסיף בננה מעוכה)
להכניס למעבד המזון את החמאה והסוכר (אין צורך לשטוף את המיכל) ולעבד לתערובת קרמית, להוסיף בהדרגה הביצים והמחית.
לערבב החומרים היבשים (קמח, אבקת אפייה ותבלינים ולערבב. לאחד שתי התערובות לתערובת אחידה ולצקת לתבנית לחם גדולה.
לאפות ב - 180 מעלות כשעה עד שקיסם המוחדר לעוגה יוצא יבש.
לצנן ולפני ההגשה לפזר מעל אבקת סוכר.
מומלץ לחמם מעט לפני ההגשה במיקרו.
ניתן לגוון ע"י הוספת אגוזים והמרת 1/2 כוס מהקמח בקמח מלא.
מגיש: hadasab
מקור: אילתור על מתכון מהעיתון
שתף את המתכון