הוראות הכנה
מרכיבים
15 חוטי זעפרן
1 כוס מים רותחים
2 כוסות אורז שאוהבים
1 בצל קצוץ דק
אבקת מרק בטעם עוף
מלח
פלפל שחור
מעט שמן
אופן ההכנה
את האורז יש לשטוף היטב ולהשרות במים לפחות שעה ולסנן.
בכוס מים רותחים שמים את הזעפרן ומערבבים היטב לקבלת צבע עשיר.
בסיר עם מעט שמן מטגנים קלות את הבצל מוסיפים את האורז המסונן את כוס המים עם הזעפרן ועוד 3 כוסות מי ברז רגילים.
מוסיפים 2 כפות שטוחות מרק עוף, מלח ופלפל לפי הטעם.
מביאים לרתיחה ומכסים במכסה וממשיכים לבשל על אש קטנה עד שהאורז סופח את כל הנוזלים.
מכבים אש ומניחים מגבת לרבע שעה על הסיר הסגור.
בתאבון!!!
(אני מוסיפה גם קצת פטריות קצוצות לטיגון עם הבצל - אבל הכל עניין של טעם והעדפה.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
