חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


אורז בעשבי תבלין טריים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

אורז בעשבי תבלין טריים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
2 כוסות אורז לבן שטוף ויבש
1 כוס עשבי תיבול קצוצים (פטרוזיליה, שמיר, נענע, בזיליקום, אורגנו וכו')
4 עלי דפנה
5 גרעינים פלפל אנגלי
2 כפות מלח
1/3 כוס שמן זית
3 כוסות מים רותחים
אופן ההכנה
מטגנים בסיר עם שמן זית את האורז תוך כדי ערבוב למספר דקות. מוסיפים את התבלינים וממשיכים לאדות עד שהאורז חם מאוד. יוצקים את המים הרותחים ומערבבים את האורז פעם אחת בלבד, מכסים את הסיר במכסה עם מגבת, מורידים את האש ללהבה הנמוכה ביותר ומבשלים כ- 18 דקות. מכבים את האש ומחכים כ- 5 דק' נוספות. מסירים את המכסה, מוציאים את הפלפל האנגלי ועלי הדפנה, "פותחים" את האורז בעזרת מזלג ומערבבים בתוכו את עשבי התיבול הטריים.
מגיש: anatov
מקור:
שתף את המתכון