הוראות הכנה
מרכיבים
½ כוס שמן זית
1 בצל גדול, קלופ וקצוץ
1 כוס (150 גרם) דלעת, חתוכה לקוביות קטנות
10 פרוסות דלעת (במשקל כולל של 150 גרם), חתוכות
3 כוסות אורז פרסי, שטוף ומסונן
1 כוס צימוקים לבנים
2 כפיות מלח גס
1 כפית פלפל שחור
5 כוסות מים רותחים (למתכון פרווה, או ציר עוף-בשרי)
להגשה:
1 כוס פיסטוקים קלויים וקלופים
אופן ההכנה
1. יוצקים את שמן הזית לסיר גדול ומחממים. מוסיפים את הבצל ומטגנים 2-3 דקות עד שקיפות. מוסיפים את קוביות הדלעת ומבשלים עוד 5 דקות. מוציאים את הבצל והדלעת לצלחת ומניחים בצד.
מסדרים את פרוסות הדלעת בתחתית הסיר ומטגנים 2 דקות מצד אחד. הופכים לצד השני ומניחים מלמעלה מחצית מכמות האורז , את הצימוקים, את הבצל והדלעת המאודים, מתבלים במלח ופלפל. מסדרים מלמעלה את שארית האורז, הצימוקים, הבצל והדלעת. יוצקים את הנוזלים (מים רותחים - פרווה, או ציר עוף-בשרי)פנימה ומביאים לרתיחה עדינה. מנמיכים את להבת הכיריים לנמוכה מאד, מכסים ומבשלים 20 דקות. מכבים את להבת הכיריים ומשאירים מכוסה עוד 5 דקות.
3. ההגשה:
הופכים על קערת הגשה יפה ומקשטים בפיסטוקים.
בתיאבון!
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
