הוראות הכנה
מרכיבים
2 כוסות אורז בסמטי או יסמין
3 כוסות מים
חמישית כוס שמן
3 כדורי פלפל אנגלי
4 עלי דפנה
קומץ פלפל לבן
קומץ ציפורן או קינמון
מלח לפי הטעם
1 שן שום כתוש
אופן ההכנה
בסיר אחד מרתיחם מים עם מלח, יש להגיע למליחות של מי ים לפחות.
בסיר שני שמים אורז ועליו שמן מערבבים (יש לצפות את כל גרגרי האורז בשמן).
מדליקים את האש ומחממים את האורז תוך כדי ערבוב מתמיד עד שחלק מהאורז משנה צבעו
מוסיפים תבלינים ושום ומערבבים עוד כ עשרים שניות.
מוסיפים מים רותחים בזהירות תוך כדי ערבוב,סוגרים את הסיר במכסה תואם ,מנמיכים אש ללהבה קטנה ביותר ומודדים 18 דקות בדיוק ,מכבים את האש ,פותחים את הסיר מוציאים את
עלי הדפנה והפלפל האנגלי מערבבים בעזרת מזלג בעדינות על מנת לא למעוך את האורז סוגרים
הסיר לעוד 5 דקות ואוכלים את האורז הכי טעים בעולם....
מגיש:
מקור: עצמי
שתף את המתכון
