חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


אורז לבן- מדריך מקצועי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

אורז אחד אחד מצליח בכל פעם
אורז לבן- מדריך מקצועי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

אורז אחד אחד מצליח בכל פעם
הוראות הכנה
מרכיבים
2 כוסות אורז בסמטי או יסמין
3 כוסות מים
חמישית כוס שמן
3 כדורי פלפל אנגלי
4 עלי דפנה
קומץ פלפל לבן
קומץ ציפורן או קינמון
מלח לפי הטעם
1 שן שום כתוש
אופן ההכנה
בסיר אחד מרתיחם מים עם מלח, יש להגיע למליחות של מי ים לפחות.
בסיר שני שמים אורז ועליו שמן מערבבים (יש לצפות את כל גרגרי האורז בשמן).
מדליקים את האש ומחממים את האורז תוך כדי ערבוב מתמיד עד שחלק מהאורז משנה צבעו
מוסיפים תבלינים ושום ומערבבים עוד כ עשרים שניות.
מוסיפים מים רותחים בזהירות תוך כדי ערבוב,סוגרים את הסיר במכסה תואם ,מנמיכים אש ללהבה קטנה ביותר ומודדים 18 דקות בדיוק ,מכבים את האש ,פותחים את הסיר מוציאים את
עלי הדפנה והפלפל האנגלי מערבבים בעזרת מזלג בעדינות על מנת לא למעוך את האורז סוגרים
הסיר לעוד 5 דקות ואוכלים את האורז הכי טעים בעולם....
מגיש: עמית 38
מקור: עצמי
שתף את המתכון