חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


אורז לבן משודרג
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

אורז לבן ללא תוספות או תיבול - משעמם ולפעמים תפל. התוספות שבחרתי משדרגות brאת האורז למאכל טעים ויצוגי לאירוח.
אורז לבן משודרג
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

אורז לבן ללא תוספות או תיבול - משעמם ולפעמים תפל. התוספות שבחרתי משדרגות brאת האורז למאכל טעים ויצוגי לאירוח.
הוראות הכנה
מרכיבים
300 גרם אורז פרסי קלסי
300 גרם אפונה (אפשר משימורים)
1 בצל גדול (250 גרם)
מלח דק
2 כפות שמן זית
מי קרח לקרור האפונה (אם מבשלים)
אופן ההכנה
שוטפים את האורז ומשרים במים לחצי שעה, בגמר ההשרייה מחליפים את המים ומוסיפים כמות כפולה של מים לפי נפח האורז.
מבשלים את האורז כרגיל במים עם 1 כף שמן זית ומעט מלח,עד שנראה יבש. מפוררים את האורז במזלג (שיהיה "אחד אחד"). מבשלים את האפונה (אם היא מהקפאה) בשול קצר כ-5 דק' מהרתיחה. מסננים ומעבירים למי קרח להפסקת הבישול ושמירה על הצבע הירוק.
אם משתמשים באפונה מקופסה , אין צורך לבשל.
קוצצים את הבצל לקוביות קטנות ומטגנים עם כף שמן זית , תוך בחישה עד קבלת גוון שחום יפה. מערבבים את האפונה עם האורז ומוסיפים את הבצל המושחם בודקים ומתקנים תיבול ע"י מלח ומערבבים בעדינות עם מזלג.
בתיאבון.
מגיש: amitsur
מקור: עצמי
שתף את המתכון