הוראות הכנה
מרכיבים
2 כוסות אורז בסמתי הודי (600 גר')
8 גזרים קלופים ומגורדים במגרדת גסה
1 כוס אפונה שטופה ומסוננת
6 כפות שמן קנולה
½1 כפיות מלח
1 כפית פלפל לבן
½3 כוסות מים רותחים
אופן ההכנה
ליצוק את השמן לסיר רחב, להניח את הגזר ולטגן כ 10 דק' עד שהשמן יהפוך כתמתם וכמות הגזר תצטמצם לכדי חצי מהנפח המקורי.
לאחר מכן להוסיף את האורז השטוף והמסונן ולערבב היטב.
להוסיף את האפונה, המלח והפלפל, לערבב מעט ולהוסיף את המים הרותחים.
יש לבשל על להבה נמוכה במשך 20 דק'.
בתום הבישול יש להשאיר את מכסה הסיר סגור לפחות לעוד 10 דק'.
לפני ההגשה יש לערבב עם מזלג כדי שללא יהיו גושים.
בתאבון
חנה ששון
מגיש:
מקור: אישי
שתף את המתכון
