הוראות הכנה
מרכיבים
לאורז:
1 כוס (200 גרם) אורז בסמטי או אורז יסמין
מלח , פלפל שחור
¾1 כוסות (420 מ"ל) מים
לעוף:
2 כפות שמן זית
4 נתחי חזה עוף, חתוכים ל-4 חלקים כ"א
מלח , פלפל שחור
1 בצל, קלוף וקצוץ דק
2 שיני שום, קלופות וקצוצות דק
½ כוס צימוקים
½ כוס משמשים מיובשים, חתוכים לפיסות קטנות
½ כוס (120 מ"ל) יין לבן (כמו אמרלד ריזלינג או סוביניון בלאן)
½ כוס (120 מ"ל) מרק עוף
½ כוס עלי נענע קצוצים
½ כוס עלי פטרוזיליה
אופן ההכנה
1. האורז: שמים את האורז השטוף בסיר, מוסיפים מלח ופלפל שחור ואת המים ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים, מעל להבה בינונית 7-10 דקות עד שהמים נספגים באורז והאורז רך, אבל הגרגירים עדיין יציבים. מעבירים לקערת הגשה.
2. חזה העוף: מתבלים את נתחי חזה העוף במלח ופלפל. מחממים את השמן במחבת ומטגנים את חזות העוף 2 דקות מכל צד, עד הזהבה. מוציאים מן המחבת. מוסיפים את הבצל ומטגנים כמה דקות על להבה בינונית-גבוהה, עד שנעשה שקוף. מוסיפים את השום , הצימוקים והמשמשים ומטגנים קלות, מחזירים את חזות העוף למחבת ויוצקים את היין ומרק העוף.
מביאים לרתיחה ומבשלים ברתיחה עדינה 3 דקות, במהלכן הופכים את החזות מדי פעם.
3. ההגשה: מניחים את תבשיל העוף והצימוקים מעל לאורז. זורים מלמעלה את הנענע והפטרוזיליה ומגישים.
בתיאבון!
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
