חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


אורז עם חזה עוף, צימוקים ומשמשים מיובשים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מנה מלאה ומשביעה.
אורז עם חזה עוף, צימוקים ומשמשים מיובשים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מנה מלאה ומשביעה.
הוראות הכנה
מרכיבים
לאורז:
1 כוס (200 גרם) אורז בסמטי או אורז יסמין
מלח , פלפל שחור
¾1 כוסות (420 מ"ל) מים
לעוף:
2 כפות שמן זית
4 נתחי חזה עוף, חתוכים ל-4 חלקים כ"א
מלח , פלפל שחור
1 בצל, קלוף וקצוץ דק
2 שיני שום, קלופות וקצוצות דק
½ כוס צימוקים
½ כוס משמשים מיובשים, חתוכים לפיסות קטנות
½ כוס (120 מ"ל) יין לבן (כמו אמרלד ריזלינג או סוביניון בלאן)
½ כוס (120 מ"ל) מרק עוף
½ כוס עלי נענע קצוצים
½ כוס עלי פטרוזיליה
אופן ההכנה
1. האורז: שמים את האורז השטוף בסיר, מוסיפים מלח ופלפל שחור ואת המים ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים, מעל להבה בינונית 7-10 דקות עד שהמים נספגים באורז והאורז רך, אבל הגרגירים עדיין יציבים. מעבירים לקערת הגשה.
2. חזה העוף: מתבלים את נתחי חזה העוף במלח ופלפל. מחממים את השמן במחבת ומטגנים את חזות העוף 2 דקות מכל צד, עד הזהבה. מוציאים מן המחבת. מוסיפים את הבצל ומטגנים כמה דקות על להבה בינונית-גבוהה, עד שנעשה שקוף. מוסיפים את השום , הצימוקים והמשמשים ומטגנים קלות, מחזירים את חזות העוף למחבת ויוצקים את היין ומרק העוף.
מביאים לרתיחה ומבשלים ברתיחה עדינה 3 דקות, במהלכן הופכים את החזות מדי פעם.
3. ההגשה: מניחים את תבשיל העוף והצימוקים מעל לאורז. זורים מלמעלה את הנענע והפטרוזיליה ומגישים.
בתיאבון!
מגיש: amitsur
מקור:
שתף את המתכון