הוראות הכנה
מרכיבים
6 כנפי עוף
1/2 ק"ג פירות ים מעורבים
1/2 1 כוסות אורז, רצוי ריזוטו
3 עגבניות חתוכות לקוביות
1 כוס יין לבן יבש או חצי יבש
1/2 כפית אבקת צ'ילי גרוס
1/3 כוס שמן זית
1/2 כוס אפונה קפואה סנפרוסט
1 בצל יבש חתוך לאורך
3 שיני שום
מלח
אופן ההכנה
שמים בסיר מעט שמן זית ומטגנים בו את האורז עד שהוא הופך שקוף.
מוסיפים לסיר 3 כוסות מים ומבשלים את האורז עד שהוא מתרכך.
כאשר האורז כמעט מוכן מוסיפים לו את האפונה הקפואה.
במחבת עמוקה נפרדת מטגנים את הבצל ואחרי 3 דקות מוסיפים גם את השום.
מוסיפים למחבת את העגבניות ומבשלים במשך כ-10 דקות.
מוסיפים את כנפי העוף, את היין, הצ'ילי והמלח ומבשלים כ-15 דקות נוספות.
כעת, מוסיפים לתבשיל העגבניות את פירות הים ומבשלים 3-4 דקות נוספות.
מסדרים את האורז בצלחת שטוחה ושופכים מעליו את רוטב העגבניות עם העוף ופירות הים.
מגיש:
מקור: בשיתוף עם - אתר האוכל של ג`אקומו
שתף את המתכון
