חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


אורז עשיר
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

אורז עשיר
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
3 כוסות אורז לבן מבושל (ניתן כמובן גם אורז מלא)
2 בצלים חתוכים לקוביות דקות וקטנות.
2 גזרים מגורדים בפומפיה גסה
1 גמבה אדומה גדולה חתוכה לקוביות קטנות מאוד.
צימוקים (לבחירה)
שבבי או פרוסות שקדים מולבנים קלויים
חופן שומשום קלוי
גרגירי חומוס מבושלים מקופסת שימורים או מהכנה עצמית.
מלח,פלפל שחור
פפריקה מתוקה
אופן ההכנה
1. מטגנים את הבצל עם שמן עד להשחמה.
2. מוסיפים גמבה וגזר מגורד, מתבלים במלח, פלפל שחור ופפריקה מתוקה, מערבבים היטב, מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה.
3. בינתיים מכינים אורז לבן: מטגנים מעט שמן במחבת, מוסיפים אורז ומטגנים תוך כדי ערבוב כ-2 דקות.
4. מוסיפים מים רותחים ביחס של ¾1 כוסות מים רותחים על כל 1 כוס אורז, מוסיפים כפית גדושה מלח, מנמיכים את האש ללהבה קטנה מאוד. מכסים את הסיר ומבשלים כ -17 דקות. מכבים את האש, מערבבים מעט את האורז, ומכסים את הסיר ומגישים לאחר 5 דקות.
5. בינתיים מחממים מעט מאוד שמן במחבת, מטגנים את השקדים עד להשחמה, מוסיפים שומשום למחבת ומשחימים גם אותו. ניתן להשחים גם במיקרוגל או בתנור.
6.מערבבים את האורז עם תערובת הגזר וכן עם השומשום והשקדים, לפני ההגשה מפזרים מעל את החומוס המבושל. (לפני ההגשה טועמים ומתקנים תיבול)
אם ברצונכם להוסיף צימוקים, מבשלים אותם יחד עם הגזר והגמבה.
מגיש: קיבי
מקור: טובה צירקוס
שתף את המתכון