חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


אורז פרסי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

אורז פרסי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
2 כוסות אורץ ארוך
1/3 כוס חמאה/שמן תירס
מלח
1 תפו"א קטן
אופן ההכנה
שמים את האורז בקערה רחבה ויוצקים עליו מים רותחים, מערבבים היטב ומסננים תחת מים זורמים עד שהמים יוצאים צלולים לגמרי. שורים את האורז בקערת מים עם מלח למשך 5 שעות.
מסננים את המים ושוטפים במים קרים. מרתיחים בסיר 5 כוסות מים עם 2 כפות מלח, מוספים את האורז ומבשלים ברתיחה כ-5 דקות. האורז צריך להיות מבושל אך לא לגמרי. מעבירים את האורז למסננת ושוטפים במים פושרים ומסנים היטב. מחממים חצי מכמות השומן בסיר רחב, מניחים את הפרוסות בתחתית סיר, מכסים באורז, יוצקים מעל את השומן הנותר מכסים במכסה הרמטי מגבירים את האש ומבשלים על אש גבוהה 3 דקות, מנמיכים את האש ומבשלים על אש נמוכה 20 דקות נוספות.
מגיש: mellow
מקור:
שתף את המתכון