חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


אורז פרסי ותפוחי אדמה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הריח , הצבע , משהו משהו...
אורז פרסי ותפוחי אדמה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הריח , הצבע , משהו משהו...
הוראות הכנה
מרכיבים
2 כוסות אורז פרסי
¼ כוס שמן+4 כפות לשימון הסיר
½ כוס צימוקים שחורים וצהובים--- שטופים
½ כוס צנובר או שקדים מולבנים ארוכים
2 תפוחי אדמה פרוסים
בטטה חצויה לאורך
קורט מלח
כף דבש
2 קורטים קינמון
מעט כורכום
כפית נענע טרייה
קליפת תפוז
אופן ההכנה
מבשלים את האורז 10 דקות בהרבה מים רותחים עם קורט מלח -מסננים.
(לא שוטפים את האורז)----מערבבים את האורז עם:
הצימוקים, שקדים/צנובר והתבלינים
פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות ואת הבטטה לשני חצאים לאורך.
משמנים סיר רחב ב-4 כפות שמן ומחממים על להבה בינונית
מניחים את פרוסות תפוחי האדמה שיכסו את התחתית ומעל מניחים את חצאי הבטטה
מנערים קלות את הסיר
מפזרים את כל האורז על תפוחי האדמה והבטטה ומיישרים
משקים באופן שווה ב-¼ כוס שמן
סוגרים במכסה תואם ומבשלים על להבה נמוכה שעה.
הופכים על מגש ומגישים מיד
התפוחים יוצאים פריכים ושחומים.
בהנאה.
מגיש: ira masler
מקור: פירגה
שתף את המתכון