הוראות הכנה
מרכיבים
חומרים לבצק:
200 גרם חמאה קרה
2.5 כוסות קמח מרמולייט (ללא גלוטן)
7 כפות אבקת סוכר
2 חלמונים
1 כף ברנדי
מיץ מ-1/2 לימון
1/2 כוס שמנת מתוקה
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח
לציפוי - 1 ביצה טרופה
חומרים למלית תמרים:
1 כוס מחית תמרים
2 כפות דבש תמרים (סילאן)
3/4 כוס צימוקים שהושרו למשך הלילה ביין אדום מתוק
חומרים למלית פרג:
½ כוס סוכר
1 כף דבש
¼ כוס מים
1 כוס פרג טחון
חופן אגוזי מלך קצוצים דק
2 כפות מיץ לימון
אופן ההכנה
הכנת מלית פרג:
מבשלים בסיר קטן את הסוכר, הדבש, מיץ הלימון והמים, עד שהסוכר נמס. מוסיפים לסיר את הפרג הטחון ואגוזי המלך. בוחשים היטב תוך בישול, ולאחר דקה מסירים מהאש. מחכים להתקררות התערובת לפני השימוש בה.
הכנת מלית תמרים וצימוקים:
מערבבים יחד את מחית התמרים, הצימוקים והסילאן.
הכנת הבצק:
במעבד מזון עם סכין חיתוך - מכניסים את כל מרכיבי הבצק וטוחנים יחד לקבלת בצק אחיד. מוציאים לקערה ולשים לאיחוד הבצק. עוטפים בניילון נצמד ומקררים שעתיים במקרר.
לאחר מכן לשים שוב את הבצק, ומרדדים על משטח מקומח (בקמח מרמולייט). בעזרת כוס קורצים עיגולים. במרכז כל עיגול מניחים כפית גדושה מהמלית (פרג או תמרים), וסוגרים למשולש. מהדקים היטב את קצוות המשולש למניעת יציאת המלית במהלך האפיה. מסדרים בתבנית אפיה ומושחים בביצה הטרופה.
אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, במשך כ-20 דקות, עד לקבלת צבע זהוב.
בתיאבון וחג שמח!
מגיש:
מקור: עצמי
שתף את המתכון
