הוראות הכנה
מרכיבים
2 פלפלים ירוקים
2 פלפלים כתומים
2 פלפלים אדומים
½ כוס שמן (אני ממליץ על "זיתולה"- תערובת שמן זית ושמן קנולה)
2 תיבוליות " בזיליקום" של "קנור"
1/3 כוס חומץ הדרים
מספר עלי בזיליקום טריים, לקישוט
כלים:
מחבת טיגון עמוקה (כמו "ווק")
כף מתכת מחוררת
כלי פיירקס להגשה
אופן ההכנה
שוטפים את הפלפלים, חוצים אותם ומוציאים את הגרעינים. חותכים לרצועות ברוחב 2 ס"מ.
מחממים היטב את השמן במחבת עמוקה (אפשר לבדוק את חום השמן ע"י פרוסת גזר אם הוא מוציא בועות, סימן שהשמן מספיק חם).
מטגנים את הפלפלים במחזורים קטנים (כל צבע פלפל בנפרד) ומערבבים עד שמתקבלים סימני חריכה על הפלפלים משני הצדדים. מוציאים לצלחת עם ניר סופג וממשיכים עד גמר כל הטיגונים. במחזור הטיגון האחרון לפורר 2 תיבוליות " בזיליקום" של "קנור" להוסיף למחבת ולערבב היטב עד המסתן. להוסיף את כל הפלפלים המטוגנים לדקה נוספת עם המחזור האחרון. לערבב ולהוציא עם כף מחוררת,לכלי פיירקס להגשה.
להוסיף את החומץ , לערבב ולקשט בעלי בזיליקום טריים חתוכים לרצועות דקות.
לקרר ולהכניס למקרר לקרור מלא לשעתיים לפחות (לספיגת טעמים).
להגיש במצב קר.
בתיאבון ושנה טובה!
מגיש:
מקור: מקורי
שתף את המתכון
