הוראות הכנה
מרכיבים
צרור אספרגוס
3 בצלצלי שאלוט קצוצים דק
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1 כוס יין לבן יבש
½ כוס שמנת מתוקה
1 עלה דפנה
2-3 גרגרי פלפל אנגלי
מלח ופלפל שחור טחון טרי
אופן ההכנה
מאדים את הבצלצלים במעט חמאה במשך כשתי דקות. מוסיפים את היין, השמנת והתבלינים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כעשר דקות. מורידים מהכיריים ומוסיפים את החמאה בהדרגה עד שהיא נבלעת היטב.
מסירים את קצוות האספרגוס (החלק התחתון הבלתי אכיל) וקולפים את הגבעול מעט במידת הצורך. חולטים את האספרגוס עד שתי דקות.
מניחים את האספרגוס בצלחת הגשה ארוכה ויוצקים מעל את הרוטב. מגישים מיד.
מגיש:
מקור: אורלי פלאי-רובינשטיין - על השולחן
שתף את המתכון
