חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


אספרגוס קלוי בתחמיץ לימון , פלפלים אדומים וצלפים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

האספרגוס - ירק עדין אך אין לו כמעט טעם בעצמו - התיבול בתחמיץ ואופן ההכנה - brיוצרים מאכל עדין וטעים. brההכנה נעשית בשני שלבים. שלב ראשון בשול קצר(1 דקה) של נצרי האספרגוס במים brרותחים ומיד הפסקת הבישול במי קרח. ע"י כך נשמר הצבע הרענן והויטמינים. brהמשך ההכנה - על האסכלה (גריל) ולבסוף שרייה בתחמיץ לספיגת טעמים.
אספרגוס קלוי בתחמיץ לימון , פלפלים אדומים וצלפים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

האספרגוס - ירק עדין אך אין לו כמעט טעם בעצמו - התיבול בתחמיץ ואופן ההכנה - brיוצרים מאכל עדין וטעים. brההכנה נעשית בשני שלבים. שלב ראשון בשול קצר(1 דקה) של נצרי האספרגוס במים brרותחים ומיד הפסקת הבישול במי קרח. ע"י כך נשמר הצבע הרענן והויטמינים. brהמשך ההכנה - על האסכלה (גריל) ולבסוף שרייה בתחמיץ לספיגת טעמים.
הוראות הכנה
מרכיבים
‏‏500 גרם נצרי אספרגוס טריים‏
מעט מלח בישול
מעט פלפל שחור טחון טרי
1/4 כוס בצל קצוץ
½ כוס פלפלים אדומים קלויים קלופים וקצוצים
כף צלפים שטופים במים ומסוננים
כף חומץ משובח
‏3 כפות מיץ לימון טרי‏
אופן ההכנה
מכינים אסכלת פחמים ( מנגל ) . מרתיחים מי מלח בסיר גדול . מכינים קערה גדולה של מי קרח . מטילים את נצרי ‏האספרגוס למים הרותחים , וחולטים במשך דקה . מוציאים מיד , ומשקיעים במי הקרח . כשהאספרגוס מתקרר , מסננים ‏היטב ומספיגים על מגבת נייר . מתבלים את האספרגוס במלח ופלפל , ושומרים בצד . מערבבים את כל שאר החומרים יחד ‏בקערה גדולה . ‏
מחממים את נצרי האספרגוס על האסכלה , והופכים פעם אחת במהלך החימום . מסירים מהאסכלה , ומכניסים לקערת ‏התחמיץ . מקפיצים את האספרגוס בתחמיץ, ומחלקים ל – 4 צלחות . מגישים מיד . ‏
מגיש: amitsur
מקור:
שתף את המתכון