האספרגוס - ירק עדין אך אין לו כמעט טעם בעצמו - התיבול בתחמיץ ואופן ההכנה - brיוצרים מאכל עדין וטעים. brההכנה נעשית בשני שלבים. שלב ראשון בשול קצר(1 דקה) של נצרי האספרגוס במים brרותחים ומיד הפסקת הבישול במי קרח. ע"י כך נשמר הצבע הרענן והויטמינים. brהמשך ההכנה - על האסכלה (גריל) ולבסוף שרייה בתחמיץ לספיגת טעמים.
|
|
|
|
האספרגוס - ירק עדין אך אין לו כמעט טעם בעצמו - התיבול בתחמיץ ואופן ההכנה - brיוצרים מאכל עדין וטעים. brההכנה נעשית בשני שלבים. שלב ראשון בשול קצר(1 דקה) של נצרי האספרגוס במים brרותחים ומיד הפסקת הבישול במי קרח. ע"י כך נשמר הצבע הרענן והויטמינים. brהמשך ההכנה - על האסכלה (גריל) ולבסוף שרייה בתחמיץ לספיגת טעמים.
|
הוראות הכנה
מרכיבים
500 גרם נצרי אספרגוס טריים
מעט מלח בישול
מעט פלפל שחור טחון טרי
1/4 כוס בצל קצוץ
½ כוס פלפלים אדומים קלויים קלופים וקצוצים
כף צלפים שטופים במים ומסוננים
כף חומץ משובח
3 כפות מיץ לימון טרי
אופן ההכנה
מכינים אסכלת פחמים ( מנגל ) . מרתיחים מי מלח בסיר גדול . מכינים קערה גדולה של מי קרח . מטילים את נצרי האספרגוס למים הרותחים , וחולטים במשך דקה . מוציאים מיד , ומשקיעים במי הקרח . כשהאספרגוס מתקרר , מסננים היטב ומספיגים על מגבת נייר . מתבלים את האספרגוס במלח ופלפל , ושומרים בצד . מערבבים את כל שאר החומרים יחד בקערה גדולה .
מחממים את נצרי האספרגוס על האסכלה , והופכים פעם אחת במהלך החימום . מסירים מהאסכלה , ומכניסים לקערת התחמיץ . מקפיצים את האספרגוס בתחמיץ, ומחלקים ל 4 צלחות . מגישים מיד .
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
