הוראות הכנה
מרכיבים
2 תפוח עץ מסוג גראני סמיט או דלישס מוזהב
1 כוס רסק תפוחי עץ מוכן (חצי קופסה במשקל 560 גרם)
2 כפות סוכר (אם רוצים)
קליפה מגוררת מחצי לימון
חצי כפית קינמון טחון
ציפוי וקישוט
75 גרם חמאה
2 כוסות קוביות עוגת "אינגליש קייק" או קוביות חלה מתוקה
חצי כוס מיץ תפוזים
1 תפוז מקולף, פרוס דק
4 6 יח' פטל, תות או דובדבן
רוטב קצפת
1 מכל שמנת להקצפה 38%
2 כפות אבקת סוכר
2 כפות ליקר תפוזים
אבזרים
1 תבנית פאי בקוטר 23 ס"מ
או
4 עד 6 תבניות אישיות
אופן ההכנה
מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות צלסיוס.
מחלקים את תפוחי העץ לארבע ומוציאים את הליבה. חותכים כל רבע לקוביות קטנות ושמים בקערה. מוסיפים לקערה את רסק תפוחי העץ, סוכר (אם רוצים) וכן את הקינמון וקליפת לימון.
ממיסים את החמאה במיקרוגל. יוצקים כף אחת על תחתית התבנית.
חותכים את העוגה או החלה (ללא קרום) לקוביות קטנות בגודל של סנטימטר על סנטימטר. מזלפים עליהן את המיץ ויוצקים עליהן את החמאה. מערבבים היטב. אם משתמשים בקוביות חלה מוסיפים גם 3 כפות סוכר לבן או חום.
מפזרים את תערובת התפוחים על פני תבנית הפאי המשומנת. זורים עליה את קוביות העוגה או החלה, המוספגות בחמאה. מהדקים לתוך התפוחים.
שמים את התבנית בתנור שחומם מראש ואופים 40 דקות עד שהתפוחים מתרככים וקוביות העוגה או החלה נעשות פריכות מאוד.
מכינים את הרוטב: מקציפים את השמנת המתוקה ומתבלים בסוכר תוך כדי הקצפה. הרוטב לא צריך להגיע לדרגת קצפת מוצקה אלא לדרגת רוטב סמיך מאוד אך נוזלי. מתבלים אותו גם בליקר התפוזים.
מגישים את הקינוח בעודו חם. מקשטים כל מנה בפרוסות תפוז ובפרי אדום.
מציעים את הרוטב לליווי הקינוח.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון