הוראות הכנה
מרכיבים
12 חצאי אפרסקים משומרים במיץ טבעי
למלית:
¼ כוס יין לבן
2 כפות דבש
6 משמשים מיובשים קצוצים
3 תמרים מיובשים קצוצים
¾ כוס שקדים מולבנים פרוסים
¾ כוס אגוזי לוז קצוצים
50 גרם צימוקים בהירים
לרוטב:
כוס ממיץ האפרסקים
כף דבש
¼ כוס יין לבן
לקישוט:
עלי נענע שלמים/ בזיליקום (למי שמעז...)
קערה עמוקה
כף עץ
תבנית חסינת אש, מרופדת בנייר אפייה
סיר קטן
אופן ההכנה
1. מחממים את התנור לחום בינוני 180°c
2. מערבבים יחד את כל חומרי המלית.
3. מסננים את האפרסקים מן המיץ, שומרים בכלי נפרד
4. מניחים את האפרסקים בתבנית, ממלאים בתערובת המלית
5. אופים כ- 15-20 דקות עד להזהבה
6. מביאים לרתיחה, בסיר קטן, את כול חומרי הרוטב, להסמיך תוך כדי בחישה.
7. מסדרים את האפרסקים בצלחות הגשה אישיות.
8. מגישים בנפרד את הרוטב, לנוחיות הסועדים
9. בתיאבון
מגיש:
מקור: דבורה
שתף את המתכון
