חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


אפרסקים אפויים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

אפרסקים אפויים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
12 חצאי אפרסקים משומרים במיץ טבעי
למלית:
¼ כוס יין לבן
2 כפות דבש
6 משמשים מיובשים קצוצים
3 תמרים מיובשים קצוצים
¾ כוס שקדים מולבנים פרוסים
¾ כוס אגוזי לוז קצוצים
50 גרם צימוקים בהירים
לרוטב:
כוס ממיץ האפרסקים
כף דבש
¼ כוס יין לבן
לקישוט:
עלי נענע שלמים/ בזיליקום (למי שמעז...)
קערה עמוקה
כף עץ
תבנית חסינת אש, מרופדת בנייר אפייה
סיר קטן
אופן ההכנה
1. מחממים את התנור לחום בינוני 180°c
2. מערבבים יחד את כל חומרי המלית.
3. מסננים את האפרסקים מן המיץ, שומרים בכלי נפרד
4. מניחים את האפרסקים בתבנית, ממלאים בתערובת המלית
5. אופים כ- 15-20 דקות עד להזהבה
6. מביאים לרתיחה, בסיר קטן, את כול חומרי הרוטב, להסמיך תוך כדי בחישה.
7. מסדרים את האפרסקים בצלחות הגשה אישיות.
8. מגישים בנפרד את הרוטב, לנוחיות הסועדים
9. בתיאבון
מגיש: סיטרין
מקור: דבורה
שתף את המתכון