הוראות הכנה
מרכיבים
6 ארטישוקים בינוניים, רצוי עם גבעולים ארוכים, פרח סגור
4 שיני שום
1 פלפל שאטה
6 גרגרי פלפל שחור
מלח ים
מים
שמן זית
אופן ההכנה
חותכים את גבעול הארטישוק כך שיישארו כ-4 ס"מ. מסירים את השכבה החיצונית העצית. בעזרת סכין חדה קוטמים כ-3 ס"מ מראש הפרח. שוברים את מעטפת העלים החיצונית, הקשה והסיבית ומסירים אותם.
מניחים את הארטישוקים בסיר פלדה כבד, גבעול כלפי מעלה. ממלאים את הסיר בתערובת של 2 חלקים של שמן זית על חלק אחד של מים, עד לגובה 2/3 מגובה פרחי הארטישוק. מוסיפים את הפלפלים וממליחים. מביאים לרתיחה, מנמיכים לרתיחה מינימלית, מכסים. מבשלים כ-30 דקות.
מגיש:
מקור: ynet
שתף את המתכון
