הוראות הכנה
מרכיבים
200 גרם (כוס אחת ) אורז ריזוטו (עגול)
300 מ"ל (כוס אחת ועוד 4 כפות) מרק עוף
1/4 כוס יין לבן יבש
30 גרם גבינת פרמז'ן מגוררת
100 גרם מוצרלה מגוררת
מעט שמן זית
15 גרם חמאה
40 גרם זיתי קלמטה מגולענים וקצוצים
2 גבעולי פטרוזיליה (רק העלים) קצוצים
ביצה טרופה
פירורי לחם
אופן ההכנה
1. מחממים שמן זית בסיר, מוסיפים את האורז ומערבבים היטב במשך שתי דקות.
2. מוסיפים את היין ובוחשים כל הזמן.
3. מוסיפים לאט את המרק, ומערבבים עוד כ- 20 דקות עד שהאורז מבושל בדרגת "אל דנטה".
4. מוסיפים את הגבינות ומערבבים.
5. מורידים מהאש, מוסיפים את החמאה ומערבבים היטב. מניחים לתערובת להתקרר.
6. מוסיפים את תערובת הזיתים והפטרוזיליה, ומערבבים לתערובת אחידה.
7. יוצרים כדורים קטנים, מגלגלים בביצה ולאחר מכן בפירורי לחם (כמו שמכינים שניצל).
מטגנים בשמן עמוק עד שהכדורים מזהיבים.
מגיש:
מקור: המתכון באדיבות מסעדת פסטה מיה
שתף את המתכון
