הוראות הכנה
מרכיבים
¼ ק"ג חיטה
2 כוסות סוכר
1 כפית קינמון
½ כוס משמשים חתוכים גס
½ כוס תאנים מיובשות קצוצות גס
½ כוס צימוקים
מספר טיפות "מי זהר"(מי פריחת הדרים)
פיסטוקים קלויים וקצוצים, לקישוט
אופן ההכנה
משרים את החיטה בקערה עם מים לכסוי למשך הלילה. למחרת מסננים, שוטפים ושמים בסיר, מכסים במים עד 3 ס"מ מעל לגובה החיטה ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הסוכר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים , בסיר מכוסה חלקית עד לריכוך החיטה (משגיחים , מפעם לפעם שלא חסרים מים). מסירים מן האש מוסיפים את הפירות המיובשים הקצוצים ו"מי הזהר" ומניחים להתקרר. שומרים במקרר ומגישים קר- מוזגים לגביעים ומקשטים בפיסטוקים קצוצים מלמעלה.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
