חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


אשכול לחמניות דבש
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

לגיוון: br brניתן לקשט כל לחמניה לאחר מריחה של ביצה טרופה br brבגרגרי שומשום, בשבבי שקדים, בשברי אגוז סיני מתוק, br brבסוכר לבן, בסוכריות צבעוניות. br brניתן להוסיף לבצק 50 גר' צימוקים לבנים, ½ כוס גרגרי שומשום, br br50 גר' שוקולד צ'יפס לבן. br br
אשכול לחמניות דבש
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

לגיוון: br brניתן לקשט כל לחמניה לאחר מריחה של ביצה טרופה br brבגרגרי שומשום, בשבבי שקדים, בשברי אגוז סיני מתוק, br brבסוכר לבן, בסוכריות צבעוניות. br brניתן להוסיף לבצק 50 גר' צימוקים לבנים, ½ כוס גרגרי שומשום, br br50 גר' שוקולד צ'יפס לבן. br br
הוראות הכנה
מרכיבים
½ 4 כוסות (630 גר') קמח מנופה
1 קוביה או שקית שמרית
1 משפר לאפיה ביתית
¼ כוס (50 גר') סוכר
¼ חבילה (50 גר')מרגרינה רכה
1/3 כוס (110 גר') דבש
1 כפית מלח
עד 1 כוס ( 250 מ"ל) מים פושרים
אופן ההכנה
שמים בקערת מערבל את החומרים לבצק למעט המים והדבש.
בקערה נפרדת ממיסים הדבש עם המים הפושרים.
מוסיפים הנוזלים בהדרגה תוך ערבול עד לקבלת בצק רך וגמיש הניתק מהדפנות.
משהים בקערה מכוסה כ-1 שעה.
מחלקים את הבצק ל-15גושים של כ- 80 גר', מכדררים כל גוש בצק לכדור
ומניחים בתבנית אפיה שטוחה מרופדת בנייר אפיה.
מניחים את כדורי הבצק בשורות צמודים אחד לשני,
5 כדורים בשורה, וצמוד אליהם 4 כדורים ואז 3 כדורים, 2 כדורים וכדור אחד.
מתקבל משולש בצורת אשכול ענבים.
משהים מכוסה לתפיחה לפחות שעה, או עד הכפלת נפח.
מברישים את הלחמניות בעדינות בביצה שלמה טרופה עם 2 כפות מים
ומקשטים לפי הטעם.(ראה המלצות לגיוון).
אופים התנור שחומם מראש ל-170 מעלות, 25-30 דקות עד להזהבה.
מגיש: lanah31
מקור: שימרית
שתף את המתכון