הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
4 כוסות קמח
1 שמנת חמוצה
¼ כוס חלב
50 גרם חמאה
2 ביצים
¼ כפית מלח
¼ כפית סוכר
למלית:
200 גרם גבינת קשקבל
1 גביע גבינה בולגרית (ממליצה על עזים), או פטה פיראוס
200 גרם פתיתי גבינת פרמזן
250 גרם גבינה לבנה
3 שיני שום כתושות
לציפוי:
1 ביצה
100 גרם שומשום
אופן ההכנה
לשים את כל חומרי הבצק עד לקבלת בצק אחיד, ומקררים כשעתיים.
מגרדים את גבינת הקשקבל, מפוררים את הגבינה הבולגרית (או פטה) ומערבבים יחד עם שאר מרכיבי המלית. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
מחלקים את הבצק ל-4, ומרדדים כל חלק לעלה בעובי 2 מ"מ. קורצים עיגולים בקוטר של כ-6 ס"מ.
מניחים בכל עיגול כפית מהמלית וסוגרים לצורת חצי ירח. מהדקים היטב את הקצוות.
מברישים בביצה טרופה ומפזרים שומשום מעל.
אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד להזהבה (בערך 20 דקות).
ניתן להקפיא את הבורקיטס לפני האפייה, וגם אחרי.
ב-ת-י-א-ב-ו-ן!
מגיש:
מקור: ארז קומורובסקי
שתף את המתכון
