חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


בורקיטס
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

בורקיטס
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
4 כוסות קמח
1 שמנת חמוצה
¼ כוס חלב
50 גרם חמאה
2 ביצים
¼ כפית מלח
¼ כפית סוכר
למלית:
200 גרם גבינת קשקבל
1 גביע גבינה בולגרית (ממליצה על עזים), או פטה פיראוס
200 גרם פתיתי גבינת פרמזן
250 גרם גבינה לבנה
3 שיני שום כתושות
לציפוי:
1 ביצה
100 גרם שומשום
אופן ההכנה
לשים את כל חומרי הבצק עד לקבלת בצק אחיד, ומקררים כשעתיים.
מגרדים את גבינת הקשקבל, מפוררים את הגבינה הבולגרית (או פטה) ומערבבים יחד עם שאר מרכיבי המלית. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
מחלקים את הבצק ל-4, ומרדדים כל חלק לעלה בעובי 2 מ"מ. קורצים עיגולים בקוטר של כ-6 ס"מ.
מניחים בכל עיגול כפית מהמלית וסוגרים לצורת חצי ירח. מהדקים היטב את הקצוות.
מברישים בביצה טרופה ומפזרים שומשום מעל.
אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד להזהבה (בערך 20 דקות).
ניתן להקפיא את הבורקיטס לפני האפייה, וגם אחרי.
ב-ת-י-א-ב-ו-ן!
מגיש: kalla
מקור: ארז קומורובסקי
שתף את המתכון