הוראות הכנה
מרכיבים
8 לחמניות ביס
8 ביצים
2 כפות (20 ג') גבינה צהובה מגוררת - עדיף פארמיג'יאנו
1 כפית חמאה (10 ג')
4 כפות חלב (40 מ"ל)
מלח, פלפל
מצרכים ללחמניות
1 ק"ג קמח
1/4כוס שמן רגיל
1/2 כף מלח
4 כפיות סוכר
1כף שמרים יבשים
או
40 גר' שימרית
3 כוסות מים פושרים
לציפוי
ביצה טרופה
אופן ההכנה
1. מורידים את כיפת הלחמניה.
2. מוציאים את תוכנה לתוך קערה מוסיפים את החלב והגבינה הצהובה ומערבבים היטב
3.מחממים תנור ל200 מעלות.
4.ממלאים את הלחמניות בכפית מהמלית.
5.שוברים ביצה לתוך כל אחת מהלחמניות.
6.מפזרים מלח ים ופלפל שחור.
7. מרפדים תבנית בנייר אפיה ומסדרים את הלחמניות.
8. מכניסים לתנור ואופים בחום 200 מעלות כעשר דקות
עד שהלבן נקרש.
להגיש חם.
אופן הכנת הלחמניה
1.לערבב את כל חומרי העיסה ולאחר שמתקבלת עיסה אחידה להתפיח כשעה.
2.יוצרים לחמניות עיגולים, בגודל כדור פינג פונג ומניחים על נייר אפיה במגש להתפחה שניה כשעה נוספת.
3.לפני האפיה מורחים בביצה ולפזר כל ציפוי רצוי ולאפות על חום גבוה (200) מעלות למשך 20 דקות.
מגיש:
מקור: ניצנה גרי
שתף את המתכון
