חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


ביצה אפויה עם שמנת וגבינה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

גיליתי את המנה הזו בבית קפה קטן בלונדון. מומלץ מאוד לחובבי הביצים. brהמנה משלבת שימוש בטיגון קצר ולאחריו אפיה בתנור. brבעיקרון המנה הזו אישית אבל היא כל כך גדולה ועשירה שהיא מספיקה בכיף לשני אנשים. brשימו לב, המנה הזו מחייבת מחבת בעלת ידית מתכת להכנסה לתנור.
ביצה אפויה עם שמנת וגבינה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

גיליתי את המנה הזו בבית קפה קטן בלונדון. מומלץ מאוד לחובבי הביצים. brהמנה משלבת שימוש בטיגון קצר ולאחריו אפיה בתנור. brבעיקרון המנה הזו אישית אבל היא כל כך גדולה ועשירה שהיא מספיקה בכיף לשני אנשים. brשימו לב, המנה הזו מחייבת מחבת בעלת ידית מתכת להכנסה לתנור.
הוראות הכנה
מרכיבים
1 פרוסת חלה טרייה ועבה (בערך בעובי של 2 ס"מ)
4 ביצים
מעט חלב
גבניה צהובה
1 שמנת מתוקה לבישול
50 ג' חמאה
מלח/ פלפל
אופציונלי לאוכלי לא כשר - פסטרמה מסוג כלשהו חתוכה לרצועות.
אופן ההכנה
טורפים ביצה אחת בקערה עם מעט חלב ומלח.
בעזרת כוס יוצרים עיגול במרכז פרוסת החלה וטובלים את הפרוסה בבלילה של הביצה והחלב.
ממיסים במחבת את החמאה ומטגנים את החלה לחצי דקה בערך מצד אחד ואז הופכים לצד השני. שוברים לתוך החור ברכז ביצה שלמה נוספת ומטבלים. (כמו ביצה בקן מי שמכיר)
טורפים שתי ביצים נוספות ביחד עם מכל שמנת לבישול ושופכים מסביב לפרוסת החלה.
נותנים לזה להתבשל כמה דקות על האש ואז מכניסים לתנור שחומם מראש.
(מי שרוצה יכול להוסיף בשלב זה רצועות קדות של פסטרמה מסביב לחלה.
אופים בחום בינוניגבוהה עד שהחלה משחימה קלות, מי שאוהב יותר קלוי שישאיר כמה דקות נוספות.
בזהירות מוציאים את המחבת, מניחים מעל גבינה צהובה ומכניסים שוב לתנור עד שהגבינה נמסה לחלוטין.
מוציאים ובתאבון......
מגיש: yael kopper
מקור: עצמי
שתף את המתכון