חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


ביצים סקוטיות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

ביצים סקוטיות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
100 גרם נקניק סלמי פפרוני
200 גרם בשר טחון (גם הודו אדום מתאים)
כף כוסברה קצוצה
2 כפות בצל קצוץ
מעט קינמון טחון
מעט אגוז מוסקט טחון
4 ביצים קשות
חצי כוס פירורי לחם
רבע כוס אבקת פלאפל להכנה
שמן לטיגון
לתוספת שלי: ביצה אחת טריה ופלפל אדום ננסי
אופן ההכנה
1. הרתיחו 4 ביצים עד שיהיו קשות.
2. קצצו את הנקניק לחתיכות קטנות. הוסיפו את התבלינים, פירורי הלחם ואבקת הפלאפל.
3. אפשר להוסיף מעט מים לריכוך התערובת. ערבבו היטב עד לקבלת תערובת אחידה וסמיכה.
חלקו את התערובת למידה שווה כמספר הביצים שבושלו.
4.קחו את הביצים שבושלו, קלפו אותם וקררו אותם מעט במים קרים.
5. עכשיו למלאכה הקשה ביותר במתכון: קחו את התערובת שהכנו (חלק לכל ביצה) ושטחו
אותו לצורת עיגול. עטפו את הביצה עם העיגול שיצרנו כך שהביצה כולה תהיה עטופה
בתערובת. גלגלו בזהירות את הביצה העטופה מכל הצדדים והדקו את התערובת.
6. חממו שמן לטיגון עמוק והכניסו את הביצים לסיר ל-2-3 דקות כשאתם מסובבים כל הזמן את
הביצה מכל צידה (אפשר לטגן עד לקבלת צבע זהוב רצוי).
7. הוציאו את הביצים וספגו שמן עודף באמצעות נייר סופג. המתכון מוכן להגשה.
8. עכשיו לגרסה שלי: במקום ביצה קשה, קחו פלפל ננסי (ניתן להשיג בכל הסופרים
והחנויות), פתחו את ראש הפלפל והכניסו לתוכו חלמון ביצה. סגרו את הראש והדביקו
בעזרת מעט מהתערובת שהכנו. עכשיו חיזרו על הפעולה של הביצה כמו במתכון הרגיל.
המלצת הגשה: הגישו את הביצים עם בגט חם, סלט עגבניות עם פלפל חריף וכוסברה
9. בתאבון
מגיש: סיטרין
מקור: מאיר בולקה
שתף את המתכון