הוראות הכנה
מרכיבים
6 ביצים
6 כפות סוכר
2 כוסות קמח
2 ועוד 1/2 כוסות מים [אפשר חלב]
2 כפות שמן
1 שקית סוכר וניל [לא חובה]
מילוי:
ישנן מילוים שונים כמו:
מריחת שוקולד, ריבה, לפורר חלבה וכו'.
ישנן מילוים מגבינה:
1. לערבב 250 גרם גבינה לבנה 9%/5% עם 50 גרם צימוקים קטנים ו 3 כפות סוכר.
2. לרסק 350 גרם גבינה מלוחה מסוגים שונים [חמד,ברינזה,צפתית] ולערבב ביצה טרופה.
3. לערבב 250 גרם גבינה לבנה 5%/ 9% עם כף קורנפלור, 2 כפות סוכר, קליפת לימון מגורד.
לאחר המילוי וסגירת החביתית ניתן לזרות סוכר טחון או סירופ שוקולד .
4. ניתן למלא בפיטריות, דבדבנים מסוכרים, פירות יבשים קצוצים מכמה סוגים.
אופן ההכנה
לצקת את המים /החלב לתוך קערת מערבל.
להוסיף 1 כוס קמח ולערבל היטב, להוסיף גם את הכוס השניה ולהמשיך לערבל במהירות בינונית עד שכל הגושים נעלמים.
להוסיף ביצים שטרפנו בכלי אחרולערבב היטב.
להוסיף 6 כפות סוכר, שמן, סוכר וניל והמשיך לערבל.
לחמם מחבת טפלון בקוטר 16 עד 18 ס"מ(אש בינונית) ולמרוח מעט שמן/חמאה/מרגרינה
בעזרת חתיכת צמר גפן או מברשת בזהירות על כל שטח המחבת כולל חצי תחתון של הדפנות .
לצקת כף מצקת מהבלילה לתוך המחבת וזאת תוך כדי סיבוב המחבת ופיזור שווה של הבלילה.
כאשר הדפנות מזהיבות לנתק את החביתית מן המחבת ולהפוך לצד שני למשך כדקה (עד שהחביתית מצהיבה).
אפשר לא להפוך לצד שני בתנאי שמגנים לאחר מילוי [תלוי בסוג מילוי שנבחר].
למלא במילוי הרצוי, לקפל מעט מהצדדים ולגלגל בהידוק לגלילה.
חביתית לא מטוגנת מצד שני מתאימה למילוי גבינה מלוחה, למלא, לטגן ולהגיש עם שמנת חמוצה מעל.
בתיאבון.
מגיש:
מקור: ביתי
שתף את המתכון
