הוראות הכנה
מרכיבים
לבלילה:
2 כוסות קמח
1/2 שקית אבקת אפיה
5 כפות סוכר
קורט מלח
1 ביצה
1/4 כוס שמן
½ 1 כוסות חלב
למלית:
בננות ו/או תות שדה
נטיפי שוקולד או שוקולד מריר מגורר גס
לרוטב שרי וציפוי:
1/2 כוס יין שרי
1/2 כוס מים
2 חופנים נטיפי שוקולד או 100 גרם שוקולד מריר
לקישוט:
שמנת מתוקה
2 כפות סוכר
דובדבנים מסוכרים
אופן ההכנה
לחמם את תנור האפיה ל-150 מעלות צלסיוס.
הכנת הבלילה:
לערבב כל המרכיבים יחד (רצוי במעבד מזון) לאיחוד. מחממים מחבת (רצוי טפלון) ללא שמן ובעזרת מצקת מניחים את התערובת, בשכבה דקה, במחבת ומטגנים משני הצדדים את העלים על אש נמוכה.
הכנת המלית:
ממלאים כל עלה בלינץ' בבננה חצויה ו/או תותים, מפזרים מעל נטיפי שוקולד או שוקולד מריר מגורר, מגלגלים את עלה הבלינץ' הממולא ומניחים בתבנית אפייה המרופדת בנייר אפיה.
הכנת הרוטב והציפוי:
מערבבים את השרי והמים ושופכים את התערובת הנ"ל על הבלינצ'ס. מפזרים מעל את השוקולד ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 150 מעלות לכ- 15 דקות (עד שהשוקולד נמס). מגישים חם.
הכנת הקישוט:
מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר עד לקבלת קצפת יציבה וחזקה.
הרכבת המנה:
בצלחת הגשה מניחים 2 בלינצ'ס ממולאים, ליד מניחים תלולית של קצפת הקישוט ומעל מניחים דובדבן מסוכר.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
