הוראות הכנה
מרכיבים
1 חבילה עלי פילו או חבילה לעלי סיגרים
1 חבילת חמאה
למילוי
125 ג"ר גבינה לבנה רכה
250 ג"ר גבינה לבנה מסוג טוב טעם טובורג (גבינה קשה ללא טעם)
1 ביצה
1-2 כף סוכר
50 ג"ר צימוקים
קמצוץ מלח
מעט תמצית וניל
אבקת סוכר
אופן ההכנה
1.ממיסים במיקרו את החמאה
2.מברישים היטב את עלי הפילו בחמאה (כל עלה בנפרד) 3 עלים לכל קבוצה
3.חותכים כל קבוצה למלבנים בגודל 10X15 ס"מ
4.ממלאים כל מלבן במילוי (כף +) לערך
5.מקפלים את הקצוות כלפי פנים, כדי שהמילוי לא יברח, ואז מגלגלים כמו סיגר עבה.
( בשלב זה אפשר להקפיא, ולאפות רק לפני ההגשה ).
6.מחממים את התנור ל 180 מעלות.
7.מרפדים תבנית אפיה בנייר אפיה מסדרים את הבלינצס ומורחים היטב בחמאה
8.אופים את הגלילים כ-10 דקות, או עד שהם מזהיבים
9.להגשה מקררים לחם החדר ומפזרים מעט אבקת סוכר
למילוי :
בקערה מערבבים היטב את כל חומרי המילוי והביצה עד לקבלת עיסה אחידה
נ.ב. ניתן לפזר מעט קינמון מעורבב בסוכר חום על עלי הפילו לפני האפיה
מגיש:
מקור: פיתוח עצמי
שתף את המתכון
