הוראות הכנה
מרכיבים
½ ק"ג במיה
מים, חומץ
שמיר קצוץ
לרוטב:
5 עגבניות גדולות
3 כפות שמן
½ כוס מים
מיץ מ- ½ לימון או 2 כפות חומץ
1 כף סוכר
מלח
אופן ההכנה
רוחצים את הבמיה וקוטמים את הגבעולים.
חולטים במים חמים עם חומץ ומעמידים למשך ¼ שעה. שוטפים.
חולטים, קולפים, מוציאים את הגרעינים של העגבניות.
מאדים אותן מעט בשמן. מוסיפים ½ כוס מים ומבשלים במשך ¼ שעה.
מוסיפים את המלח, הסוכר, מיץ הלימון.
שמים את הבמיה לתוך הרוטב, מכסים ומבשלים במשך ¾ שעה.
מגלים, מתקנים תיבול, מוסיפים את השמיר הקצוץ ומצננים.
מגישים חם או קר.
מגיש:
מקור: שוש מדינה
שתף את המתכון
