הוראות הכנה
מרכיבים
500 גרם במיה,(להוריד לה את הראש)
חצי חזה עוף, פרוס לרצועות או חתיכות קטנות , אפשר עם שוקיים או כרעים.
רבע כוס שמן זית,
עגבניה גדולה ובשלה,
4-5 שניי שום,
מלח , פלפל, כמון, פפריקה מתוקה, או כל תבלין אחר שאוהבים.
כף -שתיים רסק עגבניות.
אופן ההכנה
לשים בסיר רבע כוס שמן זית, לטגן את הבמיה (כל פעם לשים קצת כדי שהן לא ימעכו), להוצא מהשמן לשים במסננת לסינון שמן עודף, באותו הסיר עם שאריות השמן לטגן כמה שני שום פרוסות , להוסיף חתיכות קטנות של חזה עוף, לטגן טיפה ביחד, לגרר בפומפיה עגבניה גדולה בשלה ולהוסיף, להביא לרתיחה של מ'ס דקות להוסיף כף רסק עגבניות מלח פלפל כמון או כל תבלין שאוהבים. לסדר את הבמיה בתבנית לתנור (פיירקס גם טוב) לשפוך מעל את הרוטב להוסיף מים חמים לכיסוי ולהכניס לתנור בחום גבוה עד שהבמיה רכה והרוטב סמיך.
אם שמים כרעיים או שוקיים יש לתת להן בישול ארוך יותר בסיר על הגז ורק אחר כך להוסיפן לבמיה שבתבנית.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
