הוראות הכנה
מרכיבים
2 בננות
מיץ סחוט מ- ¼ לימון
2 כפותת שקדים לא קלויים קלופים וקצוצים גס
1 כף חמאה
½ כוס שרי יבש
8 דובדבנים טריים ללא החרצנים (ניתן להשתמש גם במיובשים או במוחמצים: רק לייבש היטב את הנוזלים קודם)
½ מיכל שמנת מתוקה
1 כף סוכר
אופן ההכנה
חוצים את הבננות לאורכן וזולפים עליהן את מיץ הלימון (למניעת השחרתן). ממיסים את החמאה במחבת ומטגנים קלות את השקדים ומוציאים אותם לנייר סופג. באותה מחבת שמים את הבננות ומזהיבים אותן מכל הצדדים, לאחר מכן יוצקים עליהן את השרי ומבשלים עד שנוזלים מצטמצמים, מחזירים את השקדים וזורים אותם על הבננות, מוסיפים גם את הדובדבנים ומבשלים עוד כ- 2-3 דקות.
בנתיים מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה. זורים על הבננות סוכר כאשר הן עדיין חמות ומגישים יחד עם הקצפת.
מגיש:
מקור: אוסף מתכונים אישי
שתף את המתכון
