חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


בצק בסיסי לפיתה דרוזית
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הפיתה הדרוזית נקראת בערבית "חובז פוראן". את הפיתות מרדדים על מין כרית תפוחה כזו שמותחים עליה brאת הבצק עד שהוא נהיה ממש אבל ממש דק ודי שקוף ואופים על סאג', מין מחבת קעורה גדולה שיושבת brעל גחלים. אני למשל בבית מכינה זאת על מחבת ווק שאני הופכת על להבת הגז.
בצק בסיסי לפיתה דרוזית
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הפיתה הדרוזית נקראת בערבית "חובז פוראן". את הפיתות מרדדים על מין כרית תפוחה כזו שמותחים עליה brאת הבצק עד שהוא נהיה ממש אבל ממש דק ודי שקוף ואופים על סאג', מין מחבת קעורה גדולה שיושבת brעל גחלים. אני למשל בבית מכינה זאת על מחבת ווק שאני הופכת על להבת הגז.
הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג קמח מנופה
1 כף שמרים יבשים
1 כף מלח
1/2 2 - 3 כוסות מים
אופן ההכנה
בקערה עמוקה מניחים את הקמח ומפזרים מעליו את השמרים. יוצרים גומה במרכז ובוזקים לתוכה את המלח. מתחילים לערבב וללוש ומוסיפים את המים בהדרגה תוך כדי לישה. ממשיכים ללוש היטב עד שהבצק אחיד וחלק ומשאירים לתפיחה כ- 20 דקות.
לאחר ההתפחה מחלקים את הבצק ל- 8-10 חלקים שווים, צרים מכל חלק כדור ומרדדים אותו לעיגול בקוטר 20 ס"מ.
אופים על סאג' או כפי שהסברתי בהקדמה.
מגיש: m73
מקור: מונה
שתף את המתכון