חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


בצק עלים במלוי אגוזים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

קינוח שהוא חלופה מודרנית לבקלאווה. מושלם עם קפה שחור על האש.
בצק עלים במלוי אגוזים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

קינוח שהוא חלופה מודרנית לבקלאווה. מושלם עם קפה שחור על האש.
הוראות הכנה
מרכיבים
לסירופ:
1 כוס סוכר
1 כוס מים
מספר טיפות של מיץ לימון
למאפים:
20 ריבועי בצק עלים מוכן, בגודל 10X10 ס"מ
למלית:
250 גרם אגוזים קצוצים
מעט קינמון טחון
מעט אגוז מוסקט מגורד
אופן ההכנה
מחממים את תנור האפייה ל-250°c.
1.הסירופ:
שמים את הסוכר והמים בסיר ומרתיחים. מוסיפים את מיץ הלימון ומבשלים מספר דקות עד שנוצר סירופ. יוצקים לקערה ומצננים.
2. המלית והמאפים:
מערבבים בקערה את האגוזים, הקינמון, אגוז המוסקט והסוכר. מניחים את רבועי הבצק על משטח , מניחים במרכז כל ריבוע כפית מן המלית וסוגרים לצורת משולש. מהדקים את הקצוות ומטביעים בהם צורת מזלג. מסדרים בתבנית אפייה ואופים (250°c) במשך 15 דקות., עד הזהבה. מצננים קלות בלבד.
3. טובלים כל מאפה בסירופ הקר ומגישים.
בתיאבון!
מגיש: amitsur
מקור:
שתף את המתכון