הוראות הכנה
מרכיבים
לסירופ:
1 כוס סוכר
1 כוס מים
מספר טיפות של מיץ לימון
למאפים:
20 ריבועי בצק עלים מוכן, בגודל 10X10 ס"מ
למלית:
250 גרם אגוזים קצוצים
מעט קינמון טחון
מעט אגוז מוסקט מגורד
אופן ההכנה
מחממים את תנור האפייה ל-250°c.
1.הסירופ:
שמים את הסוכר והמים בסיר ומרתיחים. מוסיפים את מיץ הלימון ומבשלים מספר דקות עד שנוצר סירופ. יוצקים לקערה ומצננים.
2. המלית והמאפים:
מערבבים בקערה את האגוזים, הקינמון, אגוז המוסקט והסוכר. מניחים את רבועי הבצק על משטח , מניחים במרכז כל ריבוע כפית מן המלית וסוגרים לצורת משולש. מהדקים את הקצוות ומטביעים בהם צורת מזלג. מסדרים בתבנית אפייה ואופים (250°c) במשך 15 דקות., עד הזהבה. מצננים קלות בלבד.
3. טובלים כל מאפה בסירופ הקר ומגישים.
בתיאבון!
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
