חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


בצק פיצה ממולא ואפוי על אבן שמוט
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הערב הבן שלי הזמין חברים ורצה משהו מיוחד אז הראש התחיל לאלתר והרי לכם התוצאה, הבצק מושתת על בצק של פיצה שנתתי קודם באתר רק עם תוספת קטנה.
בצק פיצה ממולא ואפוי על אבן שמוט
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הערב הבן שלי הזמין חברים ורצה משהו מיוחד אז הראש התחיל לאלתר והרי לכם התוצאה, הבצק מושתת על בצק של פיצה שנתתי קודם באתר רק עם תוספת קטנה.
הוראות הכנה
מרכיבים
החומרים לבצק:
1 כוס מים חמים
½1 כפות סוכר (השתמשתי בסוכר חום דמררה)
1 כף שמרים יבשים (אפשר גם 1 חב' שמרים לחים)
¾2 כוסות קמח
½ כוס קמח תירס
1 כפית מלח
2 כפות שמן זית או לחילופין 2 כפות חמאה מומסת
1 כף גדושה אורגנו יבש
מעט סולת לרידוד הבצק
החומרים למילוי:
2 ביצים קשות מגוררות גס
1 בצל בינוני מטוגן עד להזהבה
1 כוס תירס (ניתן להשתמש מקופסת שימורים אך ללא הנוזלים או לחילופין ניתן להשתמש בקפוא אך יש צורך להרתיח קודם ולסנן מנוזלים)
1 חופן גדושה של גבינה צהובה מגוררת
מלח, פלפל שחור ואורגנו לפי הטעם
למריחה:
1 כף גדושה רסק עגבניות
מעט תבלין לפיצה לבזיקה (למי שאין יכול לתבל במלח ופלפל שחור)
לבזיקה:
מלח גס
שומשום
2 כפות שמן זית
לעיטור:
פלחי עגבניות שרי (לא חובה)
אופן ההכנה
להכניס את אבן השמוט לתנור כשהיא מונחת על הרשת וממוקמת במדף האמצעי ולחמם את התנור לחום גבוה מאוד כ- 250-270 מעלות כשעה וחצי (רצוי לא לפתוח בזמן הזה את את דלת התנור על מנת שהאבן תתלהט כראוי) ובנתיים מתחילים בהכנת הבצק והרוטב:
אופן הכנת הבצק:
מכניסים את כל החומרים למקסר ומעבדים עד לקבלת בצק רך, לח וגמיש אך לא דביק, משאירים להתפחה של ½1 שעות במקום חמים. לאחר מכן מוציאים את הבצק התפוח, מחלקים אותו ל- 2 חלקים, מפזרים על משטח העבודה מעט סולת ומרדדים את שני החלקים לצורת עיגולים, מניחים בצד להתפחה נוספת של ½ שעה. בינתיים מכינים את הרוטב.
אופן הכנת המילוי:
מערבבים את כל המרכיבים יחד.
לאחר מכן מורחים את רסק העגבניות על עיגול בצק אחד ולא לשכוח להשאיר שוליים נקיים, מתבלים את רסק העגבניות ומעל מניחים בשכבה אחידה את המילוי, שוב אני מזכירה להשאיר שוליים נקיים. לאחר מכן סוגרים את המילוי בעיגול הבצק השני מהדקים מסביב בצביטות של שני הבצק יחד מורחים על הבצק מלמעלה שמן זית בוזקים מלח גס ושומשום לפי הצורך, מעטרים בעגבניות שרי ומכניסים את הבצק על אבן השמוט 11 דקות בדיוק.
מגיש: m73
מקור: עצמי
שתף את המתכון