הוראות הכנה
מרכיבים
החומרים לבצק:
1 כוס מים חמים
½1 כפות סוכר (השתמשתי בסוכר חום דמררה)
1 כף שמרים יבשים (אפשר גם 1 חב' שמרים לחים)
¾2 כוסות קמח
½ כוס קמח תירס
1 כפית מלח
2 כפות שמן זית או לחילופין 2 כפות חמאה מומסת
1 כף גדושה אורגנו יבש
מעט סולת לרידוד הבצק
החומרים למילוי:
2 ביצים קשות מגוררות גס
1 בצל בינוני מטוגן עד להזהבה
1 כוס תירס (ניתן להשתמש מקופסת שימורים אך ללא הנוזלים או לחילופין ניתן להשתמש בקפוא אך יש צורך להרתיח קודם ולסנן מנוזלים)
1 חופן גדושה של גבינה צהובה מגוררת
מלח, פלפל שחור ואורגנו לפי הטעם
למריחה:
1 כף גדושה רסק עגבניות
מעט תבלין לפיצה לבזיקה (למי שאין יכול לתבל במלח ופלפל שחור)
לבזיקה:
מלח גס
שומשום
2 כפות שמן זית
לעיטור:
פלחי עגבניות שרי (לא חובה)
אופן ההכנה
להכניס את אבן השמוט לתנור כשהיא מונחת על הרשת וממוקמת במדף האמצעי ולחמם את התנור לחום גבוה מאוד כ- 250-270 מעלות כשעה וחצי (רצוי לא לפתוח בזמן הזה את את דלת התנור על מנת שהאבן תתלהט כראוי) ובנתיים מתחילים בהכנת הבצק והרוטב:
אופן הכנת הבצק:
מכניסים את כל החומרים למקסר ומעבדים עד לקבלת בצק רך, לח וגמיש אך לא דביק, משאירים להתפחה של ½1 שעות במקום חמים. לאחר מכן מוציאים את הבצק התפוח, מחלקים אותו ל- 2 חלקים, מפזרים על משטח העבודה מעט סולת ומרדדים את שני החלקים לצורת עיגולים, מניחים בצד להתפחה נוספת של ½ שעה. בינתיים מכינים את הרוטב.
אופן הכנת המילוי:
מערבבים את כל המרכיבים יחד.
לאחר מכן מורחים את רסק העגבניות על עיגול בצק אחד ולא לשכוח להשאיר שוליים נקיים, מתבלים את רסק העגבניות ומעל מניחים בשכבה אחידה את המילוי, שוב אני מזכירה להשאיר שוליים נקיים. לאחר מכן סוגרים את המילוי בעיגול הבצק השני מהדקים מסביב בצביטות של שני הבצק יחד מורחים על הבצק מלמעלה שמן זית בוזקים מלח גס ושומשום לפי הצורך, מעטרים בעגבניות שרי ומכניסים את הבצק על אבן השמוט 11 דקות בדיוק.
מגיש:
מקור: עצמי
שתף את המתכון
