חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


בצק שמרים-עלים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

בצק שמרים-עלים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג קמח
4 ביצים
100 גרם סוכר
50 גרם שמרים טריים
350 סמ"ק מים בערך
100 גרם חמאה
גרידת לימון
קורט מלח
לקיפול:
300 גרם חמאה
50 גרם קמח
אופן ההכנה
אופן הכנה:
מכינים ראש עיסה, מערבבים עם עם שאר החומרים חוץ מהמים.
מוסיפים מים בהדרגה עד לקבלת בצק גמיש ונח לעבודה.
מניחים להתפחה.
פותחים עלה בצק.
לשים את החמאה והקמח לקיפול טוב עד שכל הקמח נספג בחמאה.
מניחים את הגוש במרכז העלה ומכסים מארבע פינות.
מרדדים ומקפלים קיפול שלוש (שליש ימני עד לקו שני שליש העלה ושליש שמאלי מכסה את הקיפול).
מניחים לנוח ולתפוח מעט.
חוזרים פעמיים נוספות על קיפול השלוש והבצק מוכן לעבודה.
בין קיפול לרידוד לקראת הקיפול הבא יש לחכות כ 10-20 דקות, לא במקרר ועטוף בניילון נצמד למניעת התיבשות. מטרת המנוחה היא בנית רשת הגלוטן שמתפרקת בלישה ובברידוד. לאחר מנוחה קצרה הבצק ניתן לרידוד בקלות ללא מאבקים מיותרים.
הערות:
חשוב!!! הרידוד בשלב הקיפולים נעשה תמיד ממרכז הבצק החוצה.
מגיש: malii
מקור:
שתף את המתכון