הוראות הכנה
מרכיבים
7 כוסות קמח לבן
שלושת רבע כוס סוכר
כפית מלח
שקית שמרים יבשים
200 גר חמאה מומסת
4 ביצים
תמצית וניל
חצי כוס חלב פושר
כף שמן
חצי כוס חלב חם
כף סוכר
כפית רום או וניל לפי טעם
אופן ההכנה
מערבבים בקערה את החומרים היבשים (קמח, סוכר, מלח, שמרים) להוסיף את החמאה הביצים הוניל וחצי כוס חלב ללוש היטב בידיים לבצק גמיש ומבריק.
לצפות הבצק בשמן ולהניח להתפחה במקום חמים וסגור (אני שמה בתנור חמים מעט זה מקצר את זמן ההתפחה) לאחר שהבצק תפח (בערך שעה , שעה וחצי)לשים שוב ומכאן הכל פתוח לעיצוב , מילוי כל מה שתרצו.
בזמן האפיה כ-5 דקות לפני תום האפיה חממו כחצי כוס חלב עם כף סוכר ומעט ברנדי או תמציות שתבחרו (רום וניל או שקדים)ומרחו את העוגה עם מברשת אפיה.
מומלץ במיוחד לקרואסונים או כעוגות שושנים
מגיש:
מקור: נסיון אישי
שתף את המתכון
