הוראות הכנה
מרכיבים
בשר בקר המתאים לצלייה ברוטב(אני משתמש במס' 5) חתוך לסטייקים במשקל 200 גר'
תאנים ואגסים חתוכים לרבעים (גס)
יין לבן
ציר בקר (לא מחייב אבל עוזר)
חומץ בלסמי
דבש
קמח לקימוח
תבלינים
אופן ההכנה
חותכים את הבשר לפרוסות שוות
מקמחים בקמח מתובל במלח ופלפל שחור גרוס (עם הבשר מוכשר כדאי לטעום ממנו לק עם האצבע לפניי שממליחים יכול להיות שנעדיף להמנע ממלח בשלב זה).
מטגנים במחבת כבד ,משחימים מעט ומוציאם את הבשר לתבנית.
שופכים על המשקעים במחבת מעט יין לבן מגרדים את התחתית ומוסיפים ציר בקר(אם אין לכם גם מעט מיים יעזרו).
יוצקים את הנוזלים מהמחבת על הבשר בתבנית, עד לכיסוי שלושת רבעי הבשר.
מכסים בנייר אלומיניום טוב טוב, התבנית צריכה להיות אטומה.
אופים בתנור מחומם מראש ל: 180 צלסיוס
למשך שעה ושלושת רבע.
בזמן שהבשר בתנור מניחים את הפירות על תבנית, מערבבים בכלי: דבש, חומץ בלסמי, יין לבן טימין, גרעיניי כוסברה קתושים, מלח ופלפל שחור גרוס.
שופכים את התערובת על הפירות מערבבים אותם מעט בתבנית.
אופים (אפשר באותו בזמן שהבשר בתנור) עד להשחמת הקצוות (כ 12 דקות).
מוציאים את הפירות ומניחים בצד.
מוציאים מהתנור אתהבשר, בזהירות בודקים שהבשר מספיק רך ואם כן אז שופכים את כל הנוזלים לסיר.
את הבשר אפשר להניח בצד או אם אנו סמוך למועד הארוחה אפשר בתנור המכובה.
מצמצמים בסיר את הנוזלים ומוסיפים מעט חומץ בלסמי, דבש, ועוד יין לבן.
טועמים ומשלימים טעם.
מסירים את השומן מלמעלה בעזרת מצקת או כף ומסמיכים במעט קורנפלור מדולל ביין לבן.
מפזרים את הפירות על פרוסות הבקר יוצקים את הרוטב ונותנים מכת חום של 220 צלסיוס לשלוש דקות.
מגישים כל פרוסה עם הפירות ויצקים מעט רוטב מעל.
מאד מומלץ עם פירה תפ"א ,אורז או ריזוטו לא מתובלים מידיי או עם פלחיי בטטות אפויים.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
