חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


בקר באגסים ותאנים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מתכון קליל לעומת התוצאה הסופית שאם מוגשת נכון היא מדהימה!!!!
בקר באגסים ותאנים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מתכון קליל לעומת התוצאה הסופית שאם מוגשת נכון היא מדהימה!!!!
הוראות הכנה
מרכיבים
בשר בקר המתאים לצלייה ברוטב(אני משתמש במס' 5) חתוך לסטייקים במשקל 200 גר'
תאנים ואגסים חתוכים לרבעים (גס)
יין לבן
ציר בקר (לא מחייב אבל עוזר)
חומץ בלסמי
דבש
קמח לקימוח
תבלינים
אופן ההכנה
חותכים את הבשר לפרוסות שוות
מקמחים בקמח מתובל במלח ופלפל שחור גרוס (עם הבשר מוכשר כדאי לטעום ממנו לק עם האצבע לפניי שממליחים יכול להיות שנעדיף להמנע ממלח בשלב זה).
מטגנים במחבת כבד ,משחימים מעט ומוציאם את הבשר לתבנית.
שופכים על המשקעים במחבת מעט יין לבן מגרדים את התחתית ומוסיפים ציר בקר(אם אין לכם גם מעט מיים יעזרו).
יוצקים את הנוזלים מהמחבת על הבשר בתבנית, עד לכיסוי שלושת רבעי הבשר.
מכסים בנייר אלומיניום טוב טוב, התבנית צריכה להיות אטומה.
אופים בתנור מחומם מראש ל: 180 צלסיוס
למשך שעה ושלושת רבע.
בזמן שהבשר בתנור מניחים את הפירות על תבנית, מערבבים בכלי: דבש, חומץ בלסמי, יין לבן טימין, גרעיניי כוסברה קתושים, מלח ופלפל שחור גרוס.
שופכים את התערובת על הפירות מערבבים אותם מעט בתבנית.
אופים (אפשר באותו בזמן שהבשר בתנור) עד להשחמת הקצוות (כ 12 דקות).
מוציאים את הפירות ומניחים בצד.
מוציאים מהתנור אתהבשר, בזהירות בודקים שהבשר מספיק רך ואם כן אז שופכים את כל הנוזלים לסיר.
את הבשר אפשר להניח בצד או אם אנו סמוך למועד הארוחה אפשר בתנור המכובה.
מצמצמים בסיר את הנוזלים ומוסיפים מעט חומץ בלסמי, דבש, ועוד יין לבן.
טועמים ומשלימים טעם.
מסירים את השומן מלמעלה בעזרת מצקת או כף ומסמיכים במעט קורנפלור מדולל ביין לבן.
מפזרים את הפירות על פרוסות הבקר יוצקים את הרוטב ונותנים מכת חום של 220 צלסיוס לשלוש דקות.
מגישים כל פרוסה עם הפירות ויצקים מעט רוטב מעל.
מאד מומלץ עם פירה תפ"א ,אורז או ריזוטו לא מתובלים מידיי או עם פלחיי בטטות אפויים.
מגיש: matnan_il
מקור:
שתף את המתכון