הוראות הכנה
מרכיבים
400 גרם נתח בשר ("פלדה") חתוך לקוביות
1 בצל פרוס
1 שן שום קצוצה
100 גרם פטריות שמפיניון חתוכות גס
1 גזר חתוך לגפרורים
150 גרם שעועית צהובה קפואה
1 כפית מלח גס
1 קופסא עגבניות מרוסקות (250 גרם)
חצי כפית פלפל שחור
חצי כוס אורז פרסי
חצי כוס אורז ארבוריו (אורז עגול לריזוטו)
רבע כוס שמן
אופן ההכנה
מחממים בסיר את השמן. מוסיפים את הבשר ומטגנים כשלוש דקות. מוספים את הבצל ומטגנים חמש דקות יחד. מוסיפים את השום ומערבבים. מוסיפים את הפטריות ומערבבים יחד כשתי דקות. מוסיפים את העגבניות המרוסקות ושתי כוסות מים ומערבבים. מביאים לרתיחה. מוסיפים את השעועית והגזר ושוב מביאים לרתיחה. מתבלים במלח ובפלפל, מנמיכם את האש, מכסים את הסיר ו"שוכחים" ממנו ל-45 דקות.
מוסיפים את האורז (אחרי 45 דקות), מערבבים ושוב מכסים לעוד כעשרים דקות. אם חסרים מעט נוזלים, ניתן להוסיף מים.
מגישים חם.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
